Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Club Bumerang pobjednik spektakularnog humanitarnog turnira

Humanitarni malonogometni turnir četiri kafića pod nazivom „Loptom do dobrote“ pokazao se kao pun pogodak. Nogometaši, tenisači, košarkaši, rukometaši i ostali sportaši potvrdili su to sudjelovanjem i davanjem svog doprinosa, a potvrdili su to i gledatelji koji su ispunili Gradsku sportsku dvoranu u Čitluku.

Ideja za organizaciju humanitarnog turnira na kojemu će se prikupljati sredstva za najugroženije žitelje općine Čitluk i „Udrugu Susret“ potekla je od Ivana Prskala, Tomislava Bevande i Ivana Ivankovića, dok je slogan turnira osmislio fra Goran Azinović.

Caffe bar Paris, Club Bumerang, The Basement Pub i Caffe Premier svoje su ekipe napunili zvijezdama, a laskavu titulu pobjednika osvojila je ekipa Bumeranga. Bumerang za kojeg su nastupali: Nikola Vasilj, Marko Bencun, Tino Sven Sušić, Ante Roguljić, Ivan Tomičić, Branimir Cipetić, Darko Ivanković i Andrija Ćorić u finalu je pobijedio Caffe bar Paris, čiji su dres nosili: Andrijano Dujmović, Tomislav Bevanda, Marko Grgić, Ivan Ivanković, Marko Pervan, Stanko Bubalo, Ante Majstorović i Luka Juričić.

Ovacije za mnogobrojne zvijezde

Finalna utakmica završila je pobjedom Bumeranga 6:2 a publika je ovacijama nagradila poteze aktivnih nogometaša i igrača futsala te umirovljenih zvijezda. Ništa manje nisu bili atraktivne ni utakmice koje su prethodile finala te valja kazati kako je Club Bumerang nakon boljeg izvođenja penala pobijedio Premier caffe 7:5 i da je Caffe bar Paris za plasmanu u finale svladao The Basement Pub 4:2.

Poražene ekipe pružile su finalistima jak otpor, što je bilo i za očekivati ako se zna da su za ove ekipe nastupala imena poput: proslavljenog tenisača Ivana Dodiga, Filipa Vasilja, Stanislava Galića, Ivana Markovića, Josipa Serdarušića, Luke Menala, Josipa Ćorluke, Mirka Marića, Pere Stojkića, Marija Bazine, Želimira Terkeša, Romana Obilinovića i drugih.

Bubalo, Bazina, Terkeš i Obilinović pokazali su kako i nakon završetka karijere imaju mnogo toga pokazati na terenu, što su demonstrirali i veterani HNK Brotnjo i HŠK Zrinjski u revijalnoj utakmici. Organizatorima turnira i proslavljenim igračima pripala je čast dodijeliti pehare i priznanja, pa tako i ona za najbolje pojedince.

Tomičić i Dujmović osvojili individualne nagrade

Ivan Tomičić, igrač RNK Split, uspio je osvojiti dvije individualne nagrade. Nogometaš koji je nastupao za Hajduk, Inter iz Zaprešića, Rudeš i još nekoliko klubova u Hrvatskoj i Italiji osvojio je nagrade za najboljeg strijelca i igrača turnira, koje su mu uručili Davor Juričić – Šojka i Mario Prskalo – Unana, dok je Vladimir Vasilj nagradu za najboljeg vratara uručio Andrijanu Dujmoviću. Vratar MNK Brotnjo izabran je za najboljeg vratara u konkurenciji reprezentativnog kolege Stanislava Galića i Vasiljevih sinova Nikole i Filipa.

Na početku samog turnira zahvalu organizatorima i svim sudionicima uputili su Franjo Ostojić, član Udruge Susret, i Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, dok su turnir svojim sudjelovanjem dodatno uveličale Mažoretkinje općine Čitluk i mladi nogometaši HNK Brotnjo i NK Međugorje. Značajan doprinos turniru dali su i mnogobrojni sportaši koji nisu mogli doći na turnir u Čitluku, ali su ga podržali donirajući svoje dresove, sportske rekvizite i ostale nagrade za tombolu.

Čitlučki turnir četiri kafića osmišljen je po uzoru na splitski turnir. U svom prvom izdanju pokazao se kao pun pogodak pa organizatorima možemo poželjeti da nastave s poslom koji su započeli i poput splitskog turnira četiri kafića, koji je doživio punoljetnost, i čitlučki turnir postane tradicionalan.

WordPress Video Lightbox