Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

 AK Brotnjo postigao uspjehe na dvoranskim državnim prvenstvima

Proteklog vikenda atletičarke i atletičari Atletskog kluba Brotnjo nastupili su na dva dvoranska državna prvenstva. Na državnom prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke u Zagrebu nastupili su iskusniji natjecatelji AK Brotnjo, dok su u isto vrijeme na dvoranskom prvenstvu BiH u Zenici nastupili mlađi natjecatelji.

Tehnički organizator seniorskog prvenstva Hrvatske bio je AK Dinamo-Zrinjevac, a na najvažnijem dvoranskom natjecanju u Hrvatskoj, Marija Ivanković i Filip Kozina postali su viceprvaci u troskoku. Ivanković je srebrnu medalju osvojila sa skokom 12,51 m, dok je Kozina sa skokom 14,26 m također osvojio srebrnu medalju. Uz to što su Ivanković i Kozina postali viceprvaci Hrvatske oboje su na državnom dvoranskom prvenstvu za seniore ostvarili svoje dvoranske osobne rekorde.

U isto vrijeme, iako značajno mlađi od ostalih natjecatelja, natjecatelji AK Brotnjo ostvarili su zapažene rezultate na državnom prvenstvu BiH održanom u Zenici, gdje su osvojili šest državnih medalja.

Najuspješnija je bila Lucia Ćurković koja je postala dvostruka juniorska državna prvakinja, i to u disciplinama skok u dalj i troskok. Lucia je titulama prvakinje dodala i drugo mjesto u utrci na 60 m.

Njezina sestra Anna Ćurković, u konkurenciji značajno starijih natjecateljica, također je osvojila tri medalje i to druga mjesta u utrkama na 60 m i 60 m s preponama te treće mjesto u skoku u dalj, sve u kategorijama za mlađe juniorke.

WordPress Video Lightbox