Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Proslavljena 119. obljetnica osnutka OŠ Čerin

Osnovna škola Čerin danas je obilježila 119. godinu osnutka. Tim povodom u crkvi sv. Stjepana Prvomučenika slavljena je sv. Misa, dok je Pastoralnom centru održana slavljenička školska priredba koju su pripremili učenici OŠ Čerin uz pomoć djelatnika škole.

Učenice i učenici brižno su pripremali program kako bi se u lijepom svijetlu predstavili učiteljima, odgajateljima, predstavnicima Općine Čitluk, Ministarstva prosvjete znanosti kulture i športa HNŽ, Zavoda za školstvo, MZ Čerin i ostalim uzvanicima.

Na početku priredbe Zbor škole izveo je dvije skladbe, nakon čega su se predstavile učenice Nikol Sušac i Ana Nakić, pobjednice na školskim natjecanjima u Krasnoslovu. Igrokazi „Omiški gusari“, „Harambaša jaje“, „Jutro Mravlje kraljice“, „Skeč“ i „Razgovor starijih i novih generacija“ izazvali su veliko zanimanje nazočnih, baš kao i recitacija „Škola koja srce grije“ u izvedbi Andree i Ivana te nastup učenika prvog razreda.

Tim je stup na kojem počiva uspjeh, briljantan mozaik u kojem je svaki komad od suštinskog značaja za zgradu“ rekao je slavni Leonardo da Vinci. Svjedoci smo danas koliko je mozaika ugrađeno u ovu priredbu da bi bila savršena. Kako vidite ovdje u našem programu koliko je djece danas sudjelovalo, prošle godine su nam gosti rekli „Pa vi ste ovdje iz svoje škole stavili preko stotinu djece da sudjeluju u programu“. Mislim da je toliko i danas učenika prošlo kroz ovu školsku priredbu. Drago mi je da naš tim, koji sve ovo priprema, spreman, ne samo za ovakve priredbe, nego kroz cijelu godinu raditi i pripremati se za naše prezentacije, priredbe i natjecanja. Upamtite kolega da ste vi komadić briljantnog mozaika kojim ulažete svoje znanje u ove male ljude, koji će kasnije postati zgrade. Samo tako nastavit – poručio je Pero Petrušić, ravnatelj OŠ Čerin.

Također, ravnatelj Petrušić istaknuo je važnost ekologije i podsjetio kako je OŠ Čerin u protekloj godini sudjelovala u edukaciji s ciljem poboljšanje eko odgoja i da je edukaciju prošla i vodila Marija Prusina. Kroz ovaj projekt u OŠ Čerin dobila je titulu „Eko škole“ te su dotrajali lusteri zamijenjeni LED rasvjetom, postavljene su štedne slavine, a sve je pratila i edukacija djece o poboljšanju i očuvanju okoliša. Partneri OŠ Čerin u ovakvim nastojanjima bili su Općina Čitluk i lokalna zajednica, dok je OŠ Čerin uz potporu Federalnog ministarstva nauke i obrazovanja te Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ proširila knjižnicu, a uz pomoć roditelja i učenika dodatno je knjižnicu opremila novim naslovima i tri učionice projektorima i platnima.

Zahvaljujući Općini Čitluk, MZ Čerin i udruzi Naš Čerin škola je dobila novu zaštitnu ogradu i asfaltnu podlogu za sportsko igralište, a u znak zahvale za cjelokupnu suradnju ravnatelj Petrušić i pedagogija Prusina uručili su zahvalnice Zvonimiru Gojku Martincu, predsjedniku MZ Čerin i Marinu Radišiću, načelniku općine Čitluk, prof. Ignaciji Sušac i Igoru Ragužu – studio Nocturno.

Čestitam vam Dan škole i na svemu što radite u školi, za koju sam ja posebno vezan jer sam je i sam pohađao. Drago mi je da škola svakim danom sve više napreduje i da je pohađa veliki broj djece. To potvrđuje da ova škola ima dobru perspektivu. Sve naše obrazovne institucije imaju potporu Općine Čitluk i možete računati da će tako biti i u narednom periodu. Radujem se svakom vašem uspjehu – rekao je Marin Radišić, načelnik općine Čitluk.

Na kraju današnje priredbe predstavnici OŠ Čerin uručili su prigodne darove Ivi Lovrić i dugogodišnju djelatnicu škole ispratili u mirovinu.

Hvala ti za svaku riječ, savjet i vrijeme koje smo proveli skupa. Za svaku tvoju ideju koju smo proveli u djelo. Veliko hvala. Nedostajati ćeš nam, bila si nam kao majka, a sada je pred tobom jedno prazno platno koje možeš sama kreirati sa bojama za slobodno vrijeme i četkicama iz snova. Dobila si nagradu da si je kako kažeš u zdravlju dočekala, a dobila si i ovacije za davane maksimuma na poslu. Ne možemo i nećemo te zaboraviti. Stoga ćemo ti uručiti prigodan poklon, One koja te je vodila kroz tvoj život – rekao je ravnatelj Petrušić prije samog uručenja prigodnog dara.

WordPress Video Lightbox