Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Zrinjski i Sutjeska pobjednici međunarodnog turnira „Monte Zott 2024.“

Finalnim utakmicama u kategorijama mlađih kadeta i kadeta danas je u Gradskoj sportskoj dvorani Čitluk završen 11. međunarodni turnir „Monte Zott“. Na dvodnevnom turniru u organizaciji Hrvatskog košarkaškog kluba Brotnjo nastupili su mladi košarkaši iz BiH, Hrvatske i Crne Gore, a naslove pobjednika osvojili su Košarkaška akademija Zrinjski iz Mostara i Košarkaški klub Sutjeska iz crnogorskog Nikšića.

Kako bi trinaest ekipa sudionica turnira imali što više utakmica i prilika za stjecanje novih sportskih iskustava, ali i prijateljstava, turnir je započeo jučer natjecanjem po skupinama, dok su danas odigrane utakmice završnice turnira.

U finalu turnira za mlađe kadete KA Zrinjski pobijedila je HKK Grude rezultatom 33:22, a u finalnoj utakmici kadetskog turnira KK Sutjeska svladao je ekipu domaćina rezultatom 50:46. Mlađi kadeti HKK Čapljina osvojili su treće mjesto, baš kao i kadeti HKK Široki.

Mlađi kadeti
1. mjesto – KA Zrinjski – Mostar
2. mjesto – HKK Grude
3. mjesto – HKK Čapljina
Najbolji strijelac – Mate Zovko (HKK Grude), 41 postignut poen.
Najbolji obrambeni igrač – Matija Knezović (KA Zrinjski).
Najbolji igrač – Leon Karačić (KA Zrinjski).

Kadeti
1. mjesto – KK Sutjeska
2. mjesto – HKK Brotnjo
3. mjesto – HKK Široki
Najbolji strijelac – Martin Kastratović (KK Sutjeska), 59 postignutih poena.
Najbolji obrambeni igrač – Andrija Šego (HKK Brotnjo).
Najbolji igrač – Martin Kastratović (KK Sutjeska).

Uz već tradicionalno uzbudljiv sportski dio turnira u kojem se na najbolji način predstave mladi košarkaši, sudionici turnira mogli su pomoći rad Udruge Susret kupovinom slastica i sličnih artikala i na taj način sudjelovati u humanitarnom segmentu turnira.

WordPress Video Lightbox