Općinski projekti

Potpisan ugovor za obavljanje radova na označavanju ulica i trgova

Ispis

potpisivanjeNakon što je sukladno odredbama Zakona o javnim nabavama provedena procedura izbora izvođača za obavljanje radova na projektu označavanja ulica i trgova nazivima i zgrada brojevima te izradu adresnog registra za dio teritorija općine Čitluk, danas je između Općine Čitluk i poduzeća Geometrika d.o.o. Grude potpisan ugovor za obavljanje radova.

Više...
 

FOTO: Počelo asfaltiranje kružnog toka na Tromeđi

Ispis

tromeđaDjelatnici građevinskog poduzeća KTM Brina – Posušje započeli su s asfaltiranjem pristupnih krakova kružnog toka na Tromeđi. Radovi na asfaltiranju prvog sloja debljine osam centimetara započeli su danas, a Ivica Bošnjak iz poduzeća KTM Brina kazao nam je kako će se prvo asfaltirati krak kružnog toka iz smjera Širokog Brijega do samog kružnog toka.

Više...
 

Asfaltirana cesta u dijelu Služnja

Ispis

služanjNakon obavljenih pripremnih radova u petak je završeno asfaltiranje ceste u čitlučkom naselju Služanj. Polaganje asfaltnog sloja u ulici s dvadesetak obiteljskih kuća započelo je početkom travnja, no zbog kvara na asfaltnoj bazi i dijelom zbog loših vremenskih uvjeta asfaltiranje ulice završeno je u prošli petak.

Više...
 

Bare:Proširen most preko potoka Lukoć

Ispis

mostU suradnji Općine Čitluk, Javnog poduzeća Broting d.o.o. i mještana proširen je armirano - betonski most na potoku Lukoć. Prije radova na proširenju most na lokalitetu Bare bio je širok svega dva i pol metra, te je kao taka predstavljao opasnost za sve sudionike u prometu.

Više...
 

MZ Krućevići: Postavljena javna rasvjeta na dionici dugoj 2000 metara

Ispis

krućevićiMještani mjesne zajednice Krućevići i Općina Čitluk zajednički su realizirali projekt postavljanja javne rasvjete u Krućevićima na dionici dugoj 2000 metara. U realizaciju projekta u sklopu kojeg je postavljeno 56 rasvjetnih tijela i stupova utrošeno je 11.641,94 KM, a navedeni iznos bi vjerojatno bio i tri puta veći da mještani spremni na samoorganizaciju, pored nabave neophodnog materijala, najveći dio ostalih poslova nisu obavili sami.

Više...
 

Uređen poljski put u središtu broćanskog vinogorja

Ispis

radoviTijekom proteklih dana u središtu broćanskog vinogorja uređen je poljski put probijen sada već davne 1975. godine. Poljski put u MZ Gornji Ograđenici služi mještanima za pristup vinogradima, koji se na ovom području prostiru na 80 hektara, ali također vodi do starog groblja „Šušnjar“.

Više...
 

Novoizgrađena cesta Potpolje-Međugorje privremeno puštena u promet

Ispis

prometna infrastrukturaNovoizgrađena prometnica od Potpolja do Međugorja, čiju su gradnju financirali Općina Čitluk i Ministarstvo prometa i veza iz namjenskih sredstava GSM licenci za 2008. i 2009., jučer je privremeno puštena u promet kako bi se prometno rasteretilo raskrižje Tromeđa na kojemu se gradi kružni tok. Proteklih dana na cesti je postavljena horizontalna signalizacija a postavljeni su i znakovi s ograničenjem brzine, kao i znakovi koji vozače upozoravaju da je cesta u izgradnji.

Više...
 

Asfaltirana prometnica u naselju Baraći

Ispis

baraćiRadovi na asfaltiranju nešto manje od 500 metara duge prometnice u međugorskom naselju Baraći završeni su jučer. Nakon što su obavljene sve potrebne predradnje jučer je završeno i asfaltiranje prometnice koja se na svom početku i kraju spaja sa regionalnom cestom R-425-a Tromeđa – Čapljina.

Više...
 

FOTO: Započela izgradnja kružnog toka na Tromeđi

Ispis

tromeđaJučer su započeli radovi na izgradnji kružnog toka na Tromeđi. Gradnju kružnog toka na jednom od najprometnijih raskrižja u BiH financira Ministarstvo prometa i veza HNŽ, a izvođač radova je KTM Brina d.o.o. Posušje.

Više...
 

FOTO: Dopremljeno novo vozilo za prikupljanje i odvoz otpada

Ispis

otpadSukladno sporazumu o podršci za unaprjeđenje upravljanja čvrstim otpadom kojeg je Općina Čitluk u prosincu 2012. godine potpisala sa Švedskom međunarodnom agencijom za obnovu i razvoj (SIDA) u Čitluk je dopremljeno specijalizirano vozilo za prikupljanje i odvoz otpada.

Više...
 

Bijakovići: U tijeku sanacija lokalne prometnice

Ispis

sanacijaU Bijakovićima je u tijeku sanacija kolnika lokalne prometnice. Djelatnici poduzeća Tempo Vranica iz Mostara obavljaju radove na sanaciji oštećenog kolnika na dionici dugoj približno 500 metara. Ugovor o izvođenju radova s poduzećem Tempo Vranica d.d. Mostar potpisan je 16. listopada 2013. godine.  Spomenutim ugovorom određeno je da nadzor radova obavlja JP Broting iz Čitluka.

Više...
 
Stranica 4 od 7

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537