U povodu blagdana sv. Andrije

Ispis
PAOČA - U spomen na osnivača Podruma Andrija i istaknutog broćanskog vinara, pok. Andriju Ćorića, u petak, 28. studenoga obitelj Ćorić je u krugu prijatelja i poslovnih suradnika proslavila tradicionalno Andrinje. Manifestacija je i ove godine protekla u prijateljskom okruženju i ugodnom druženju uz neizostavno kušanje visokokvalitetnog vina „Andrija". Uz istaknute vinare i prijatelje obitelji Ćorić iz nekoliko europskih zemalja, Andrinju su nazočili i načelnik općine Čitluk, Ivo Jerkić, predsjednik Općinskog vijeća općine Čituk Marin Radišić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, mr. Damir Ljubić i mnogi uglednici iz političkog, gospodarskog, kulturnog i javnog života Brotnja. 
U pozdravnom govoru, direktor Podruma Andrija, Miro Ćorić poželio je svima da uživaju u ugodnom ozračju i kapljicama vina iz Vinarije Ćorić. Ministar mr. Damir Ljubić obraćajući se nazočnima kazao je kako je resorno ministarstvo u protekloj godini povećalo poticaj za vinogradare i da će i u budućnosti ovo ministarstvo na čelu s njim poticati poljoprivrednu djelatnost. Nakon dodjele priznanja poslovnim partnerima koji u svojoj djelatnosti promoviraju vino iz Podruma Andrija, župnik župe Gradnići-Paoča, fra Marinko Šakota „krstio" je mlado vino.

Tradicionalno Andrinje nastavljeno je obilaskom proizvodnog pogona Vinarije te feštom i pjesmom uz specijalitete i kapljice vrhunskog vina.

Kao jedna od najstarijih vinarija s ovoga područja, Podrumi „Andrija" ovom djelatnošću su se počeli baviti početkom 60-ih godina proteklog stoljeća, a danas je ova vinarija sa svojim proizvodnim kapacitetima jedna od najuspješnijih vinarija u BiH koja izvozi svoje proizvode u nekoliko zemalja Europe.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537