U Mostaru održan treći ovogodišnji Festival tenisa

Ispis

tenisSportland platforma u suradnji sa TK Međugorje i TK Mostar uspješno je organizirala još jedan u nizu festivala tenisa. Ovo je bio treći turnir u 2017. godini a klub domaćin bio je TK Mostar. Ovaj projekt okupilo je 95 mladih nada iz klubova: Međugorje, Mostar, Široki Brijeg, Posušje, Čapljina, Ljubuški, a kojim putem se projekt razvija pokazuje i to da su se na ovom turniru priključili klubovi iz Metkovića(HR) i Busovače.

Sami projekt zamišljen je kao razvoj sporta, odnosno tenisa a okuplja mlade u jednu bazu u kojoj stječu osnovu za sljedeće faze razvoja. Svaki turnir okuplja sve veći broj djece i klubova a samim tim sustavno se radi nova ekspanzija tenisa na ovim prostorima.

Festivali tenisa koji se održavaju svake godine u 4 kluba: TK SET, TK MEĐUGORJE, TK MOSTAR i TK MOSTAR SG sigurni su pokazatelj da se sa kvalitetnim projektima mogu animirati mladi, ali i roditelji. Ovaj projekt sigurno će se razvijati u narednim godinama te biti primjer i drugim klubovima i organizacijama  - navodi se u priopćenju TK Međugorje.

Festival tenisa u Mostaru igrao se u 5 različitih kategorija koje su prilagođene kvaliteti igrača. Značaj projekta prepoznali su i sponzori Solinco, Kraš,  Ledo  te Federalno ministarstvo kulture i sporta koji su dali značajnu podršku i omogućili da svi sudionici dobiju nagradu.

REZULTATI:
Veliki tenis – glavni:
1. Aleksa Babić
2.Suad Kljako

Veliki tenis  - utješni:
1.Patrick Dodig
2.Ivan Lešina

Zeleni tenis - glavni
1.Luka Jurković
2.Ena Mušić

Zeleni tenis – utješni:
1. Leonardo Soldo
2. Lukas Jurišić

Midi tenis – glavni:
1.Matija Moro
2. Jure Kvesić

Midi tenis – utješni:
1. Emanuel Pontos
2. Elena Karačić

Mini tenis:
1. Petar Brkić
2. Antea Čamber

Mini utješni:
1. Tea Tomašević
2. Inas Bašić

Crveni tenis:
1. Lorenz E. Vasilj
2.Elena Slezak

tenis tenis tenis

 

KONTAKT

kontakti

Op?ina ?itluk
Trg rtava Domovinskog rata 1
88260 ?itluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537