Tamburaški orkestar i župni zbor predvodili liturgijsko pjevanje i sviranje

Ispis

misaLiturgijsko slavlje na vanjskom oltaru župne crkve sv. Jakova u Međugorju svojom pjesmom i glazbom sinoć su uveličali veliki župni zbor Kraljice Mira i tamburaški orkestar sastavljen od 100 mladih glazbenika iz BiH i Hrvatske.

Tamburaški orkestar u kojem uz mlade glazbenike iz Hrvatske sviraju i članovi Tamburaškog orkestara „Misericordia“ iz Šurmanaca u Međugorju je boravio od subote jer je upravo u ovoj župi održana „Tamburaška rapsodija u Hercegovini“. Riječ je o okupljanju mladih glazbenika po uzor na „Baranjsku rapsodiju“, odnosno o tamburaškom kamp u okviru kojeg  orkestar pod dirigentskom palicom maestra Alana Bjelinskog intenzivno vježba i priređuje koncert .

Koncert "100 tamburaša u povodu 100. obljetnice spašavanja djece od gladi" uz nastup solista, orkestar je održao u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru 4. rujna, a sinoćnjim nastupom orkestra ravnao je maestro Davor Markota.

- Večerašnje liturgijsko pjevanje i sviranje predvodio je jedan poseban orkestar, orkestar sastavljen od 100 mladih iz Hrvatske i BiH. Oni su se skupili ovih dana na rapsodiju u Hercegovini ovdje u Međugorju i Mostaru prigodom 100 godina od kada je fra Didak Buntić zajedno sa svojim suradnicima iz Hercegovine vodio gladnu djecu u Slavoniju da ih spasi od smrti. Večeras su predvodili liturgijsko pjevanje i sviranje zajedno sa velikim župnim zborom Kraljice Mira – kazao je pred završetak misnog slavlja uz zahvalu mladim glazbenicima fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

 

KONTAKT

kontakti

Op?ina ?itluk
Trg rtava Domovinskog rata 1
88260 ?itluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537