FOTO: Zlatibor Gladijatori osvojili „Čitluk streetball challenge 2017.“

Ispis

turnir Ekipa Zlatibor Gladijatori osvojila je „Čitluk streetball challenge 2017.“ koji je završen kasno sinoć. Gladijatori su u finalu trodnevnog turnira, igranog po FIBA 3X3 pravilima, pobijedili ekipu Gagin bordel iz Splita rezultatom 20:19.

Za ekipu Zlatibor Gladijatori u Čitluku su nastupili: Strahinja Mladenović, Srđan Božić, Nikola Vujović i Petar Vorkapić , a spomenuti igrači slavili su pobjedu protiv splitske ekipe za koju su nastupili: Ante Markoć, Josip Gulam, Duje Škaro i Bože Radoš.

Zlatibor Gladijatori u polufinalu su pobijedili ekipu Kvintal vina iz Čitluka (19:14), a Gagin bordel finale je izborio pobijedivši XXX Sarajevo (15:13). Nakon čega je ekipa iz Sarajeva pobijedila Kvintal vina, domaću momčad koja je nekoliko puta osvojila streetball turnir u Čitluku, u utakmici za treće mjesto 21:18.

Josip Gulam (Gagin bordel) osvojio je nagradu za najboljeg tricaša, a valja napomenuti da je turnir u organizaciji Broćanske udruge mladih BRUM ove godine imao izuzetno vrijedan nagradni fond. Naime, pobjednicima je pripalo 2200 KM, drugoplasiranoj seniorskoj ekipi 1000 KM, dok je trećeplasirana ekipa nagrađena s 500 KM.

U seniorskom turniru nastupilo je 19 ekipa iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Austrije. Uz seniore turnir je organiziran u kategoriji juniora, kadeta i predkadeta.

Ekipa Colloseo pokazala se najboljom u juniorskoj konkurenciji. Drugo mjesto osvojila je ekipa Bake' n' rolls, a treće Zorićevina. Pobjednicima je uz pobjednički pehar pripala i novčana nagrada u iznosu od 300 KM, drugoplasiranoj 100 KM, dok su trećeplasiranu ekipu organizatori počastili hranom, pićem i povratom uplaćene kotizacije.

Prvi dan turnira bio je rezerviran za natjecanje predkadeta i kadeta, o čemu smo već ranije izvijestili (FOTO: Počeo „Čitluk streetball challenge 2017.“).

Broćanska udruga mladih BRUM u tri dana, koliko je turnir trajao, uspjela je privući veliki broj posjetitelja koji su uživali u dobroj košarci na Trgu pape Ivana Pavla II. Uz pomoć sponzora, među kojima je bila i Općina Čitluk, Broćanska udruga mladih organizirala je odličnu zabavu za posjetitelje čiji je zanimljiv dio bila i tombola s vrijednim nagradama, a najvrjednije nagrade bili su originalni dresovi proslavljenih sportaša s područja općine Čitluk .

Zanimljivo, BRUM je na turniru „Čitluk streetball challenge 2017.“ imao za cilj promovirati zdrav način života pa su posjetitelji turnira posljednjeg dana održavanja streetball turnira mogli besplatno dobiti uslugu mjerenje tlaka i razine šećera u krvi.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537