Povjerenstvo nastavlja s redovitim aktivnostima i planira izradu monografije

Ispis

sastanakPovjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk održalo je u četvrtak, 28. svibnja redoviti radni sastanak. Na sastanku u službenim prostorijama Općine Čitluk razmatrani su planovi vezani za predstojeće aktivnosti Povjerenstva, prvenstveno vezani za pronalazak grobišta žrtava, ekshumaciju posmrtnih ostataka i identifikaciju žrtava, a Povjerenstvo je na sastanku također dalo potporu ideji izrade spomenika svim žrtvama ratova s područja Brotnja.

Također, na jučerašnjem sastanku dogovoreno je da će Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk u okviru svog rada pokrenuti inicijativu za izradu monografije.
Izradi monografije prethodit će opsežno prikupljanje podataka i izrada popisa s imenima i prezimenima svih žrtava II. svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata s područja općine Čitluk.

Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk sa jučerašnjeg sastanka uputilo je inicijativu za imenovanje ulice ili trga Žrtava komunizma.

Podsjetimo, Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk konstituirajuću sjednicu imalo je krajem svibnja 2012. godine, a  zadaća ovog Povjerenstva je doći do vjerodostojnijih podataka o svim grobištima i stratištima na području općine Čitluk, uzeti iskaze od još živućih svjedoka ili poznavatelja strašnih i nemilih zločina, obilježiti i istražiti lokacije i sve to pismeno dokumentirati.

Foto: ilustracija.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537

Povjerenstvo

Predsjednik:
Slaven Markota

Članovi:
fra Miljenko Mića Stojić,
Rade Stojić,
fra Kornelije Kordić,
Ivica Šarac,
Andrija Stojić,
Ilko Prusina,
Ivan Stojić,
Ivan Sivrić,


Mandat članovima iznosi 4 godine.
Imenovani 28. siječnja 2016. godine.