FloraHerc 2015: Otvoren prvi hercegovački sajam cvijeća

Ispis

sajam Cvjetno proljeće Herceg Etno sela Međugorje, prvi hercegovački „Sajam cvijeća FloraHerc 2015“ započeo je danas i trajat će do 12. travnja.  Sajam je otvoren u nazočnosti brojnih uglednika, a čast da otvori 1. Sajam cvijeća  „FloraHerc 2015“ pripala je načelniku općine Čitluk Ivi Jerkiću.

Dobrodošlicu gostima i zahvalu izlagačima na početku svečanosti službenog otvaranja Sajma uputio je Branimir Penava, projekt menadžer Sajma i direktor Herceg Etno sela Međugorje. U svom obraćanju Penava je na poseban način zahvalio svima koji su prepoznali sajam koji je dio promidžbene aktivnosti projekta „Sajam cvijeća i bilja u društvu i turističko-ugostiteljskoj ponudi destinacije“ te podrazumijeva prvo okupljanje cvjećara na jednoj ovakvoj manifestaciji u našem kraju.

Posjetitelji sajma cvijeća u Herceg Etno selu Međugorje na jednom mjestu imaju prigodu razgledati izloženo cvijeće i različite ukrasne biljke, bogato opremljene štandove pčelara i pčelarskih udruga, a važan i jako koristan dio sajma bit će i stručna predavanja iz područja agronomije, hortikulture i srodnih područja.

 

Specijalizirana sajamska priredba izložbeno-edukativno-prodajnog karaktera

Više o samim predavanjima i predavačima koji će na Sajmu održati predavanja okupljenima na svečanom otvaranju kazala je doc.dr.sc. Danijela Petrović, v.d. dekana Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

- Hercegovačko selo onakvo kakvo je nekada bilo mjesto je i okruženje u kojem gost zaboravlja užurbani ritam svakodnevnice i uživa u opuštajućim trenutcima, stoga je ovo pravo mjesto za održavanje sajma cvijeća. Sajam cvijeća „FloraHerc“ obogatit će ovo mjesto i upotpuniti turističku ponudu našeg kraja. Tim više je vrjedniji kada se zna da je riječ o specijaliziranoj sajamskoj priredbi na kojoj će posjetitelji imati priliku razgledati štandove proizvođača cvijeća i različitog bilja, štandove pčelara, ali i čuti predavanja stručnih predavača iz agronomije, hortikulture, pčelarstva i brojnih drugih srodnih područja – kazao je načelnik Ivo Jerkić i izrazio nadu da će sajam koji je svečano proglasio otvorenim proteći na zadovoljstvo sviju i prerasti u lijepu tradiciju.

Nakon svečanog otvaranja Sajma i razgledavanja izložbenog prostora uslijedilo je otvaranje izložbe slika akademskih umjetnika i profesionalnih fotografija. Baš kao i izloženo cvijeće i slike deset akademskih slikara koji su svoje radove izložili u Herceg Etno selu mogu se kupiti, a s načinom izrade slika i dominantnim motivima okupljene je upoznao akademski slikar Franjo Primorac, jedan od izlagača.

Uz slike izložene su i fotografije Eko udruge „Lijepa naša“ o čijem je radu nešto više kazao Marinko Dalmatin, predsjednik Eko udruge Lijepa naša.

- Kao udruga imamo misiju poticati, kreirati i promovirati prirodne ljepote rijeka Neretve, Krupe, Trebižata, Bregave i svega onoga što Hercegovina sadrži u sebi. To prezentiramo kroz fotografije i ove fotografije koje imate priliku vidjeti će uskoro ići u škole, znači bit će predstavljene u svim školama na području regije Hercegovina. Na ovaj način želimo doprinijeti promociji ljepota regije Hercegovina – kazao je Dalmatin i u nastavku okupljene upoznao s publikacijama koje izdaje EU Lijepa naša.

Prigodu da razgledaju sajamsku ponudu posjetitelji imaju do nedjelje, 12. travnja, a uz sve navedeno sajamsku ponudu upotpunit će i hercegovački vinari.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537