Vatrogasna postrojba Čitluk ugasila požar na krovištu obiteljske kuće

Ispis

vatrogasciVatrogasna postrojba Čitluk primila je danas u 9,00 sati dojavu o požaru na obiteljskoj kući u Krehin Gracu. Na intervenciju su izašla 3 vatrogasna vozila sa 8 vatrogasaca, budući da je dobar dio krovišta i potkrovlja zahvatio požar.


Dolaskom na mjesto požara prioritet vatrogasaca Vatrogasne postrojbe Čitluk bio je spriječiti širenje vatre na ostale prostorije i krovište koje je bilo povezano sa susjednom kućom. U potkrovlju je bila veća količina raznog materijala koji je veoma zapaljiv, što je i pospješilo širenje vatre i pridonijelo zapaljenju krovišta i građe.

Najveći problem prilikom gašenja predstavljale su detonacije raznog streljiva koje se nalazilo u potkrovlju objekta, a u vrijeme izbijanja požara u kući je bila jedna starija osoba koja je pravovremeno izašla iz gorućeg objekta.

Požar je 60-tak minuta nakon početka gašenja stavljen pod nadzor. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a na objektu je nastala veća materijalna šteta - priopćeno je iz Vatrogasne postrojbe Čitluk.

Po dojavi o požaru na teren su izašli djelatnici Elektroprivrede i pripadnici PS Čitluk, nakon čijeg očevida će biti poznat točan uzrok požara.

požar požar

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537