Autocesta stigla nadomak Međugorja

Ispis

autocestaDeset kilometara moderne autocesta od petlje Međugorje do međunarodnog graničnog prijelaza Bijača otvoreno je i pušteno u promet 16. rujna. Puštanjem u promet ovog dijela autoceste Hercegovina je preko deset kilometara južnog dijela koridora Vc izravno povezana sa Republikom Hrvatskom i mrežom europskih putova.

Značaj prvih kilometara autoceste u ovom dijeli BiH bit će najizraženiji u boljoj prometnoj povezanosti. Otvaranje ovog dijela auto ceste nadomak Međugorja značajno je i za turizam jer će turistima iz Europske unije približiti naša turistička odredišta, a iz ostvarenih ušteda prilikom izgradnje planirana je i rekonstrukcija regionalne ceste od Tromeđe prema Čapljini (R 425 a).

Govoreći na otvaranju spomenute poddionice autoceste direktor Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH Ensad Karić kazao je kako je ukupna vrijednost radova na deset kilometara autoceste iznosila 70 milijuna eura bez PDV-a. Autoceste su uložili još pet milijuna eura, a ostvarene su uštede u iznosu od 7 milijuna KM.

Uz suglasnost kreditora (EBRD) sredstva iz ušteda iskoristit će se za rekonstrukciju regionalne ceste koja povezuje Čitluk i Čapljinu. Planirana rekonstrukcija ceste trebala bi biti završena u slijedeća tri mjeseca.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537