Povjerenstvo započelo potragu za posmrtnim ostacima na Markovcu

Ispis

potragaPovjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk nastavilo je s aktivnostima vezanim za ekshumaciju posmrtnih ostataka nakon dojava građana. 9. svibnja Povjerenstvo je na Markovcu započelo s intenzivnim pretraživanjem lokaliteta u potrazi za posmrtnim ostacima jedne od žrtava iz II. svjetskog rata i poraća na temelju prikupljenih podataka od fra Kornelija Kordića i još nekolicine živućih svjedoka.

Nažalost, potraga za posmrtnim ostacima u kojoj je sudjelovao i arheolog Tihomir Glavaš jučer nije rezultirala pronalaskom posmrtnih ostataka, no budući da je više živućih svjedoka ratnih i poratnih vremena upravo ovu lokaciju na granici između Vionice i Čitluka označilo kao mjesto stradanja zasada nepoznate osobe potraga će biti nastavljena i u sljedećem tjednu.

Rad Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk u rasvjetljavanju istine o stradanjima u II. svjetskom ratu i poraću za svaku je pohvalu jer je dostojanstveno posljednje počivalište minimum koji zaslužuje svaka žrtva. Rad Povjerenstva možete podržati i vi dostavljajući vaša saznanja o mjestima stradanja kako bi Povjerenstvo moglo odraditi dio posla za koji je u konačnici i oformljeno. Razloga za strah ili bilo kakvu nelagodu nema budući da sve vaše prijave mogu biti anonimne.

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537

Povjerenstvo

Predsjednik:
Slaven Markota

Članovi:
fra Miljenko Mića Stojić,
Rade Stojić,
fra Kornelije Kordić,
Ivica Šarac,
Andrija Stojić,
Ilko Prusina,
Ivan Stojić,
Ivan Sivrić,


Mandat članovima iznosi 4 godine.
Imenovani 28. siječnja 2016. godine.