Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Župljani župe Čerin se pridružili hodočašćima na Brdo ukazanja

Uz župljane župe Krista Kralja sudjelovanju u velikoj devetnici povodom 40. obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju organizirano su se pridružili župljani župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin. Inicijativu za pokretanje hodočašća od župne crkve u Čitluku do Brda ukazanja od samog su početka s radošću prihvatili župljani župe Krista Kralja – Čitluk i manje skupine i pojedinci iz okolnih mjesta, a od jučer će u hodočašćima sudjelovati i župljani župe Čerin.

Broj sudionika hodočašća iz tjedan u tjedan raste. Svi oni u zajedništvu hodočaste i mole od Čitluka do Brda ukazanja na hodočašćima koje jako podsjećaju na prve dane i hodočašća u župu Međugorje iz svih dijelova Hercegovine.

Petog dana devetnice hodočašće su predvodili župnik župe Krista Kralja fra Miro Šego i župni vikar fra Goran Azinović, uz koje ja također bio fra Hrvoje Miletić, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin.

Do sada je održano pet hodočašća iz Čitluk do Brda ukazanja, a po jedno hodočašće planirano je za svaku nedjelju do obljetnice ukazanja, dok će se na uočnicu, 24. lipnja održati završno hodočašće na kojem će iz Čilluka u Međugorje hodočastiti vjernici iz više župa.

WordPress Video Lightbox