Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Zlatna i Srebrna povelja Matice hrvatske za nakladnička ostvarenja čitlučkog ogranka

Glavna skupština Matice hrvatske održana je jučer u zagrebačkoj Maloj dvorani Vatroslav Lisinski. Na Glavnoj skupštini sudjelovali su zastupnici iz svih matičinih ogranaka, a na Miro Gavran, predsjednik Matice Hrvatske, na skupštini je dodijelio i nagrade za rad najuspješnijih matičinih ogranaka.

Ogranak Matice hrvatske iz Čitluka svrstava se u red najplodonosnijih ogranaka Matice hrvatske te je kao takav na Glavnoj skupštini za svoja nakladnička ostvarenja nagrađen Zlatnom i Srebrnom poveljom.

Ogranak Matice hrvatske Zlatnom poveljom nagrađen je za monografiju „Hardomilje – prošlost- ljudi, običaji“. Glavni urednik nagrađene monografije je Jure Rupčić Ivanov, a monografija je tiskana u sunakladništvu OMH Čitluk i PKU Baština.

Monografija „Vinogradarstvo i vinarstvo Brotnja“ autora Jure Belja i Tihomira Prusina na jučerašnjoj skupštini nagrađena je Srebrnom poveljom. Ova monografija predstavljana je nedavno u sklopu Dana berbe grožđa, a uz OMH Čitluk nakladnik ove monografije je Općina Čitluk.

Prestižne nagrade na Glavnoj skupštini preuzeo je Andrija Stojić, predsjednik OMH Čitluk, a primopredaja autorima upriličit će se 4. studenoga, kao dio programa tradicionalnog Kušanja mladog vina.

WordPress Video Lightbox