Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Zlatko Dalić: Ovo je šlag na kraju

Mate Bulić i prijatelji ponovno su u Donjoj Blatnici uspjeli napravit nezaboravan glazbeno-humanitarni spektakl. Sinoćnje „Blatničke note dobrote“ uspjele su okupiti na jednom mjestu neka od najzvučnijih imena hrvatske estrade a njihov nastup na humanitarnom koncertu došlo je pogledati mnoštvo ljudi iz svih krajeva BiH i Hrvatske, ali i iz inozemstva.

Sedme „Blatničke note dobrote“ održane su pod visokim pokroviteljstvom i uz nazočnost dr. Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsjedništva BiH, te uz sudjelovanje posebnog gosta, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića.

Na početku koncerta dobrodošlicu posjetiteljima, uz zahvalu izvođačima, poželjeli su fra Tihomir Bazina, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin i Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, nakon čega su uslijedili nastupi Mate Bulića i njegovih prijatelja.

Uz Matu Bulića, do dugo u noć, posjetitelje koncerta, među kojima je bio veliki broj uglednika iz društvenog, političkog, crkvenog, kulturnog i javnog života iz cijele Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske zabavljali su: Ivan Zak, Opća opasnost, Grupa Vigor, Mia Dimšić, Šima Jovanaovac i TS Fijaker, Dalmatino, Jozo Vučić i brojni ostali izvođači, među kojima je Pero Panjković imao posebnu ulogu.

Naime, splitski pjevač posvetio je svoj nastup preminulom Oliveru Dragojeviću s kojim je bio dugogodišnji prijatelj i s kojim je nastupao u Delfinima. Pokojnom Olivera organizatori koncerta posvetili su također in memoriam video materijal kroz koji su se okupljeni prisjetili nekih od nezaboravnih Oliverovih koncerata.

In memoriam posvećen Oliveru Dragojeviću lijepa je gesta Organizacijskog odbora humanitarnog koncerta „Blatničke note dobrote“, a lijepom gestom Organizacijski odbor zahvalio se i Zlatku Daliću što je svojim dolaskom uveličao humanitarni koncert u Donjoj Blatnici.

Dalić: Od osvojenog srebra veće je zajedništvo koje smo pokazali

Izbornika nogometne reprezentacije Hrvatske u Dojnoj Blatnici dočekalo je oduševljeno mnoštvo koje je još jednom pokazalo da euforija oko nastupa Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nije nimalo splasnula. I prije izlaska na pozornicu, Dalića su mnogi pozdravili, zamolili za fotografiranje i autogram, a kada je izbornih Dalić s dijelom članova Organizacijskog odbora koncerta izašao na pozornicu, inače odlična atmosfera dosegnula je vrhunac, čemu je doprinijela i velika Hrvatska zastava koja je prekrila dio gledališta ispred crkve sv. Franje u Donjoj Blatnici.

Mario Odak, predsjednik Organizacijskog odbora humanitarnog koncerta Blatničke note dobrote, i Goran Barbarić, član spomenutog Organizacijskog odbora, uručili su izborniku Daliću prigodne darove, svetu sliku i vrhunsko broćansko vino, a izbornik Dalić ovom je prilikom kazao kako je doček i atmosfera na humanitarnom koncertu šlag na kraju.

Hvala vam svima na lijepom dočeku. Ovdje je prekrasno. Svaki doček je bio fantastičan, svako okupljanje dostojanstveno, ali ovo je šlag na kraju, Blatnica i moj prijatelj Mate Bulić. Hvala lijepo na ovome – kazao je Dalić te dodao nekoliko riječi o utjecaju postignutog izvanrednog rezultata.

Mi nismo bili svjesni u Rusiji što se događa kod nas, ali kada smo se vratili, počevši od Zagreba pa dalje, shvatili smo s koliko ste emocija pratili utakmice i kako ste navijali za reprezentaciju Hrvatske. Bili ste naša velika snaga i naš veliki motiv. Rekao sam i ponovit ću: igrali smo za sebe, svoje obitelji, ali i za sve vas u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i cijelom svijetu, za sve Hrvate. Mislim da je od ovoga srebra ipak veće ovo zajedništvo koje smo pokazali nakon dugo godina. Pokazali smo kako smo ponosan i prkosan narod, i da smo svi zajedno. Moramo tako nastaviti – poručio je Zlatko Dalić.

Svoje zajedništvo Hrvati su pokazali i tijekom cijelog humanitarnog koncerta na kojem su prikupljana sredstva za pomoć djelovanju humanitarne udruge “Vedri osmijeh” iz Mostara, a dio prihoda od koncerta organizatori su namijenili i za obnovu OŠ Čerin, uređenje crkve sv. Franje u Blatnici te za izgradnju nove župne crkve u Čitluku.

Fantastičan glazbeno-humanitarni spektakl, svojim drugim nastupom, zaključio je Mate Bulić koji je opraštajući se, uz voditelje Antonelu Vučić i Alberta Pehara, od svojih obožavatelja najavio da će se nove Blatničke note dobrote održati 12. kolovoza 2019. godine.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1121221291358831.1073743193.252864094861226&type=1&l=9373db3c05

WordPress Video Lightbox