Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Zborovi župe Krista Kralja Čitluk nastupili na Marijanskom koncertu u čast Gospe Fatimske

Sinoć je u župnoj crkvi Krista Kralja Čitluk održan Marijanski koncert zborova čitlučke župe u čast Gospe Fatimske. Na meditativnom koncertu nastupili su Raspjevani anđeli, Zbor mladih, Veliki župni zbor Krista Kralja i Zbor Frame Čitluk.

Na početku koncerta, uz zvuke skladbe Ave Maria, članice i članovi zbora Raspjevani anđeli, u pratnji s. Slavice Kožul, u procesiji su, noseći bijele ruže, ušli u crkvu i napravili emotivan uvod u koncert na kojem su cvijeće i pjesme bili na dar Blaženoj Djevici Mariji.

Mnogobrojni posjetitelji koncerta mogli su nakon toga uživati u vrhunskim izvedbama, a na kraju koncerta okupljenima se obratio fra Miro Šego, župnik župe Krista Kalja Čitluk.

Sinoćnji koncert bio je meditativni pa su svi izvođači za svoj trud nagrađeni dugotrajnim pljeskom na kraju koncerta, a ne nakon svake izvedbe.

Svaka je izvedba bila fenomenalna, prekrasna, od najmanjih pa do Framaša, bivših Prijatelja, i danas prijatelja naravno, i našega Velikoga zbora, od srca svima hvala na ovoj predivnoj večeri. Os svega srca hvala naravno i voditeljima naših zborova, sestri Slavici i fra Luki – kazao je fra Miro, dodavši kako je fra Luka Ćorić u nešto više od osma mjeseci od kada je u župi pokrenuo Čitluk.

U svojoj zahvali na predivnoj večeri fra Miro Šego, uz zahvalu izvođačima i voditeljima zborova, istaknuo je važne uloge koje su u cijelom koncertu također imali prof. Marija Grbavac, profesorica klavira koja je glazbeno pratila skladbe, prof. Ivan Musa, koji se pobrinuo oko ozvučenja, fra Josip Marija Katalinić, koji je za sinoćnji koncert osigurao prelijepi Gospini kip i Sanja Pehar, voditeljica koncerta. Uz zahvalu i svim posjetiteljima, fra Miro je ipak na poseban način istaknuo zasluge fra Luke Ćorića.

Mislim da se sav trud uložen u organizaciju koncerta i isplatio jer ovu večer svi mi koji smo bili i doživjeli je ćemo dugo pamtiti kao nešto nezaboravno i nešto veličanstveno. Hvala vam svima od srca u ime naše župe i svih onih koji su ovdje – zaključio je fra Miro Šego.

U mjesecu svibnju, Gospinom mjesecu, župa Čitluk tako je, nakon brojnih molitvi i hodočašća, i Marijanskim koncertom posvjedočila svoju odanost Blaženoj Djevici Mariji.

Nakon koncerta, izvođači i posjetitelji nastavili su zajedničko druženje na prigodnom domjenku u dvorištu župne crkve.

 

WordPress Video Lightbox