Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Završena rekonstrukcija prometnice kroz Paoču

Krajem i neposredno nakon završetka Prvoga svjetskog rata, fra Didak Buntić sa svojim suradnicima organizirao je veliku akciju spašavanje djece od gladi. Obilježavanje 100. obljetnica jednog od najvećih humanitarnih pothvata u povijesti hrvatskoga naroda započelo je u na svečanoj akademiji koja je u Hrvatskom narodnom kazalištu, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, održana u veljači, a obilježavanje vrijedne obljetnice nastavljeno je organizacijom niza svečanosti. Povodom obilježavanja spomenute obljetnice u rodnom mjestu fra Didaka Buntića realiziran je i projekt unaprijeđenija prometne infrastrukture kroz obnovu postojeće prometnice.

U okviru projekta rekonstrukcije lokalne prometnice kroz Paoču, u ovom broćanskom mjestu, polaganjem novog asfalta i presvlačenje starog asfalta novim asfaltnim slojem, obnovljeno je ukupno 2200 metara prometnice, te je na taj način omogućeno udobnije i sigurnije prometovanje kroz Paoču.

Povodom 100. obljetnice spašavanja djece od gladi u Mostaru je, u sklopu Studentskog centra Dompes, otvorena pučka kuhinja fra Didaka Buntića. U gradu iz kojeg su polazili vlakovi s gladnom djecom održana je i svečana akademija, a povodom obilježavanja 100. obljetnice spašavanja djece od gladi u Mostaru i Međugorju nastupio je tamburaški orkestar sastavljen od stotinu mladih glazbenika iz BiH i Hrvatske.

 

WordPress Video Lightbox