Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Započela identifikacija korisnika osobne i obiteljske invalidnine i korisnika prava na mjesečni novčani dodatak

Služba za društvene djelatnosti, opću upravu i branitelje Općine Čitluk obavještava korisnike braniteljsko-invalidske zaštite da je započela identifikacija korisnika osobne i obiteljske invalidnine i korisnika prava na mjesečni novčani dodatak.

Svi korisnici su dužni do 21. travnja 2022. godine dostaviti u gore navedenu Službu (ured broj 6) trajni rodni list te sa osobnom iskaznicom svakih šest mjeseci potpisati izjavu o identifikaciji.

Ukoliko korisnik boravi izvan područja općine Čitluk, koja vrši njegov obračun sredstava invalidnine, potrebno je svakih šest mjeseci ovom nadležnom tijelu dostaviti ovjerenu izjavu o svakoj izvršenoj identifikaciji. To podrazumijeva izjavu ovjerenu od strane općinskog organa u drugoj općini u FBiH, odnosno općini koja se nalazi u Republici Srpskoj.

Ako korisnik stalno boravi u inozemstvu, obvezan je dostaviti ovjerenu izjavu koju ovjerava nadležni notar.

Identifikacija je potrebna kako bi Služba za društvene djelatnosti, opću upravu i branitelje Općine Čitluk mogla pratiti statusne promjene korisnika, a zbog kontrole izvršenja Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji.

Ukoliko se korisnik ne odazove pozivu za dostavljanje spomenute izjave o životu ili ne pristupi neposrednoj identifikaciji, prvostupanjsko tijelo dužan je do pribavljanja, zaključkom o privremenoj obustavi, obustaviti isplatu stečenih prava.

WordPress Video Lightbox