Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Za dva projekta u općini Čitluk Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH odobrilo sredstva

U Kongresnoj dvorani Hotela Central u Vitezu održano je potpisivanje ugovora za provedbu projekta potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice u 2023. godini kojega financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

Za projekt “Podrška i osnaživanje kapaciteta pružatelja socijalnih usluga kroz zapošljavanje stručnjaka i potpora materijalnih sredstava” Centru za socijalni rad Čitluk odobreno je 40.000 eura.

Također, za projekt “Zajedno od krova do toplog doma” Ustanove Majčino selo Međugorje podržan je s 39.700 eura od strane spomenutog ministarstva.

Danas smo prvi put podijelili iz resora Ministarstva ugovore vrijedne milijun eura za širenje mreže socijalnih usluga diljem BiH. Došao je trenutak da sve dobre prakse Ministarstva ponudimo kao model Hrvatima i svim ostalim narodima u BiH. Ovo je prvi ovakav tip financiranja projekata od strane Ministarstva i sretni smo što imamo priliku podijeliti 25 ugovora koji za cilj imaju povećati smještajne kapacitete na području BiH, ukloniti arhitektonske barijere za pristup osobama s invaliditetom, omogućiti širenje mreže usluga pomoći u kući, obroka i različitih drugih usluga koje i ustanove i jedinice lokalne samouprave pružaju u svojim sredinama, a imamo i projekata koji su vezani za širenje kapaciteta dječjih vrtića”, rekao je ministar Mari. Piletić i najavio duplo veći iznos sredstava u proračunu za sljedeću godinu.

Vlada RH je u procesu donošenja proračuna za sljedeću godinu. Ministarstvo rada osiguralo je duplo veći iznos i odmah nakon nove godine raspisat će novi javni poziv. Na ovaj poziv javilo se nešto više od 50 prijavitelja, a sredstva su dodijeljena sukladno tematskim cjelinama ovog poziva za njih 25. Ovo je još jedna snažna podrška Vlade RH, prvenstveno Hrvatima u BiH i euroatlantskom putu BiH”, dodao je ministar Piletić.

Izvor: MROSP/Brotnjo.info

WordPress Video Lightbox