Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Video/foto: Centar slavio u derbiju 6. kola Premijer futsal lige BiH

Sinoć je u Čitluku odigran derbi 6. kola Premijer futsal lige BiH između domaćeg MNK Brtonjo i gostujućeg FC Centar.

Utakmica je počela odlično za MNK Brotnjo jer je Anto Galić već u prvoj minuti postigao pogodak za 1:0, no Centar je ubrzo preko Nedžada Hodžića došao do izjednačenja. U 12. minuti kapetan Brotnja ponovno je svoju ekipu doveo u vodstvo, koje je samo minutu kasnije poništio Ibrahim Hršumović a isti igrač početkom drugog poluvremena doveo je goste iz Sarajeva u vodstvo.

Sinoćnji derbi 6. kola opravdao je očekivanja. Jureći zaostatak igrači Brtonja igrali su izrazito napadački te su stvorili snažan pritisak na sarajevsku ekipu, no gosti su sinoć bili jako borbeni i koncentrirani u obrani, a imali su i dobre napade. Tako je Jasmin Hodžić u 34. minuti, nakon što su prije toga igrači Brotnja dva puta pogodili okvir vrata, postigao pogodak za 2:4, nakon čega je Amel Handžić povisio na 2:5, dok je Marin Suton do kraja susreta postigao pogodak za konačnih 3:5.

MNK Brotnjo: A. Dujmović, Galić, Marković, Ivanković, Ćavar, Pehar, Bošnjak, Čolak, Stjepanović, Vučić, Odak, Suton, Gagro, S. Dujmović.

FC Centar ZAMM MC: Seferović, Hršumović, Handžić, Đuderija, Omerhodžić, Šahman, Mršo, Mašić, J. Hodžić, Jusić, Mujezinović, Solo, Džemić, N. Hodžić.

WordPress Video Lightbox