Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Večeras u Vionici počinje 8. međunarodna smotra folklora

Osma međunarodna smotra folklora pod nazivom „Međunarodna večer folklora – Vionica 2019.“ počinje večeras u 20.30 sati koncertom Ansambla narodnih pjesama i plesova LADO, uz kojega će prve večeri smotre folklora u Vionici također nastupiti članice i članovi HKUD sv. Marko Vionica i KUD Aluminijum iz Podgorice.

Povodom održavanja 8. Međunarodne večeri folklora „Vionica 2019.“, načelnik općine Čitluk Marin Radišić upriličio je danas, u prostorijama Općine Čitluk, prijem za predstavnike ansambla i društava, kao i za predstavnike jedinica lokalne samouprave i turističke djelatnike koji su došli dati svoj doprinos održavanju međunarodne smotre folklora u Vionici.

Današnjem prijemu tako su nazočili predstavnice i predstavnici Belišća i Turističke zajednice grada Belišća, Podgorice i KUD-a Aluminiju, predstavnica Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, predstavnici Vukšićkih bećara i HKUD Sv. Marko Vionica.

Načelnik Radišić poželio je gostima srdačnu dobrodošlicu sa željom da se lijepo provedu u Vionici i iz općine Čitluk ponesu lijepe dojmove, a nazočni na prijemu su, uz predstavljanje, istaknuli međusobnu povezanost i suradnju sa domaćinima Međunarodne večeri folklora „Vionica 2019.“ iz HKUD Sv. Marko Vionica te naglasili kako su upravo čelni ljudi vioničkog Društva i njegovi članovi glavni razlog što se u Vionici iz godine u godinu održava međunarodna smotra folklora.

Na prijemu je posebno istaknuta prošlogodišnja smotra kada su iste večeri u Vionici nastupili nacionalni folklorni ansambli iz Hrvatske, Srbije i Makedonije, što je bio veliki uspjeh organizatora, ali i najbolja pozivnica za ponovni dolazak čuvara tradicije koji su već nastupali u Vionici, kao i širenje kruga izvođača koji prezentacijom narodnih običaja, narodnih nošnji, pjesama i plesova na najbolji način grade mostove kulture.

Ugodno druženje završeno je razmjenom prigodnih darova.

WordPress Video Lightbox