Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Večer sjećanja: Diljem Brotnja zapaljene svijeće u spomen na žrtve

Molitvom i paljenjem svijeća ispred Spomen križa u Čitluku večeras je odana počast žrtvama velikosrpske agresije na Vukovar a paleći svijeće i skrušeno moleći žitelji Brotnja prisjetili su se također svih žrtava iz Domovinskog rata i 26. obljetnice osnutka Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

Kod Spomen križa okupili su se članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rat, čelnici Općine Čitluk i ostali Brotnjaci koji su uz fra Miru Šegu, župnika župe Krista Kralja – Čitluk, molili za one koji su utkali svoje živote u slobodu hrvatskog naroda, ali i zajedno otpjevali “Ne dirajte mi ravnicu”.

Tradicionalnu „Večer sjećanja“ kod Spomen križa u Čitluku organizirala je Mladež HDZ BiH, no mnogi domovi, cijele ulice i ostala brojna prigodna mjesta diljem Brotnja večeras su obasjana svjetlom svijeća zapaljenih u znak sjećanja na žrtve grada Vukovara.

Primjerice, tako će svijeće biti zapaljene duž ulice u Bijakovićima koja nosi ime grada heroja, ali i na brojnim drugim mjestima na kojima će se Brotnjaci okupiti te moleći i paleći svijeće iskazati poštovanje stradalim hrvatskim braniteljima i herojskom gradu Vukovaru.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.945754875572141.1073743007.252864094861226&type=1&l=24ec2a72cc

 

WordPress Video Lightbox