Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Uoči Svih svetih odana počast poginulim i umrlim braniteljima Brotnja

Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana predstavnici općinskih vlasti predvođeni načelnikom općine Čitluk Marinom Radišićem i predsjednikom Općinskog vijeća Čitluk Predragom Smoljanom, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijenac i zapalili svijeće kod Spomen križa podignutog u spomen na sve poginule i umrle branitelja Brotnja.

Nakon odavanja počasti polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, zajedničku molitvu predvodio je fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja – Čitluk, koji je potom, u suslavlju s don Đurom Benderom, dekanom Broćanskog dekanata i župnikom župe Gradina, služio svetu misu u spomen na poginule i umrle branitelje.

Na početku misnog slavlja fra Miro Šego kazao je da će se misa slaviti za sve poginule i umrle branitelje.

– Želimo na taj način izraziti našu ljubav prema njima, jer su oni pokazali svoju ljubav prema nama. Kao što kaže Isus danas u Evanđelju: Ako pšenično zrno pavši na zemlju ne umre, ostaje samo, ako li umre, donosi obilat rod…. Naši branitelji su kroz svoju smrt, kroz prikazanje onoga što je najvrjednije, a to je naš ljudski život, pokazali koliko imaju ljubavi i koliko su imali ljubavi prema našemu narodu, domovini i prema prostoru na kojem se danas nalazimo – kazao je fra Miro Šego i dodao kako je u svijest ljudi na našemu prostoru utkana snažna privrženost prema onima koji su stavili svoje živote na branik domovine, koji su sebe založili za slobodu koju danas imamo i koji su bili spremni činiti sve što je potrebno.

– Oni su bili sjeme bačeno na njivu, koje je umrlo i dalo obilat rod – zaključio je fra Miro Šego.

WordPress Video Lightbox