Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Udruga Susret održala godišnju skupštinu

U prostorijama Edukativno-rehabilitacijskog centra „Sv. Josip Radnik“ u Potpolju Udruga Susret sinoć je održala redovitu godišnju skupštinu. Budući da je Udruga Susret krajem ožujka 2022. godine izabrala novo vodstvo, sinoćnja skupština imala je izvještajni karakter te je bila prigoda za uručivanje zahvalnica.

Izvještajni dio Skupštine Udruge Susret odnosio se na izvješće o radu Udruge u 2022. godini, izvješća o financijskom poslovanju Udruge i poduzeća „Susret – Brotnjo“ d.o.o. te na informacije o aktivnostima udruge roditelja i prijatelja djece s poteškoćama u razvoju.

Skupštini Udruge Susret, uz redovite članove, nazočili su i gosti, u čije ime su se u uvodnom dijelu skupštine nazočnim obratili Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta F BiH i Marin Radišić, načelnik Općine Čitluk, a prije uvodnih obraćanja Božji blagoslov na sve nazočne zazvao je fra Miro Šego, član Upravnog odbora Udruge Susret i župnik župe Krista Kralja – Čitluk.

Proteklih nekoliko godina kvalitetno smo iskoristili u okviru posla koji svakodnevno obnašamo i osjetljivu populaciju smo stavili pod posebnu brigu i interes. Prošle smo godine na federalnoj razinu uspjeli donijeti Zakon o roditeljima njegovateljima za koji vjerujem da je jako puno pomogao i da je stvorio pretpostavke da se ova priča razvije na puno bolji i kvalitetniji način. Na posljednjoj sjednici Doma naroda smo donijeli izmjene Zakona o socijalno skrbi, gdje smo osobama s invaliditetom povećali naknade za 100%, što nije mala stvar. Prilikom izrade proračuna Hercegovačko – neretvanske županije za 2023. godinu ugradili smo sredstva koja će ove godine biti iskorištena za doplatke za svu djecu s poteškoćama u razvoju bez obzira na imovinski cenzus. Ono što je po meni najvažnije je činjenica da smo na zadnjoj sjednici Skupštine HNŽ usvojili Nacrt zakona o socijalnoj skrbi. Želimo potpuno novi zakon, zakon koji će biti moderan i pravičan. Želimo zakon koji će se, između ostalog, dotaknuti ljudi koji su u stanju potrebe i koji će kvalitetnije i cjelovitije riješiti njihov status, a u okviru tog zakona ćemo jako puno prostora naći kako bismo kvalitetnije riješili pitanje dnevnih boravaka, raznoraznih pomoći i svega onoga što još uvijek tišti sve vas – kazao je Tomislav Martinović i uz napomenu kako zakon kreće u javnu raspravu pozvao nazočne da se aktivno uključe u njegovu izradu uz obećanje za daljnju plodonosnu suradnju.

Dobru međusobnu suradnju, ali i pohvale za rad Udruge Susret u svom obraćanju naglasio je Marni Radišić, načelnik Općine Čitluk.

Koristim prigodu da Udruzi Susret čestitam na svemu onome što je do sada uradila. Od samog osnutka pa do danas Udruga je promijenila sliku o položaju osoba s poteškoćama u razvoju. Pitanje je bili danas imali ovaj prostor da nije bilo aktivnosti Udruge Susret. Naravno, ona to nije mogla sama učiniti, ali zahvaljujući svima ostalima, od kojih bih istaknuo županijsku vladu i Humanitarnu udrugu „Sv. Josip Radnik“ iz Chicaga, taj rad je potaknuo da danas imamo Centar u kojem su zajedno Udruga Susret i osoblje centra. Mislim da smo lokalna sredina i udruga koji mogu biti primjer mnogima u BiH, koji mogu doći ovdje i vidjeti kako je sve ovo urađeno. Nakon dolaska večeras ovdje prelistao sam izvješće koje će biti kasnije razmatrano i mislim da je izvješće pripremljeno na jako kvalitetan način, svi dijelovi su jako razrađeni i na visokoj razini. Iz toga se također vidi da Udruga Susret svakim danom napreduje sve više i više. Poželio bih vam da tako bude i u budućem periodu. Lokalna zajednica će uvijek biti uz Udrugu Susret i zajedno s Centrom ćemo raditi na stvaranju što boljih uvjeta za osobe s poteškoćama u razvoju. Ne treba stati na ovome, nego treba nastaviti raditi – poručio je načelnik Radišić.

Na sinoćnjoj sjednici Skupštine Udruge Susret, načelnik Marin Radišić u ime Općine Čitluk uručio je zahvalnicu gospođi Jasminki Vasilj, bivšoj predsjednici Udruge Susret, dok je Udruga Susret dodijelila četiri zahvalnice.

Dragica Jerkić, predsjednica Udruge Susret, tako je Predragu Smoljanu, predsjedniku Općinskog vijeća Čitluk, uručila zahvalnicu za dobru suradnju i doprinos radu. Također, za doprinos radu zahvalnica je uručena gospođi Nikolini Bulić, dok je Udruga Susret zahvalnicom zahvalila Udruzi BLAŽ Enology za poseban doprinos realizaciji projekata, a zahvalnicu je preuzeo gospodin Andrija Vasilj, predsjednik Udruge BLAŽ Enology. Svaka udruga ima osobe koje svojom marljivošću, vedrinom i dobrim duhom doprinose cjelokupnom radu pa je tako sinoć zahvalnica uručena gospodinu Anti Buliću, najstarijem članu Udruge Susret.

Izvješća o radu, pregled aktivnosti Udruge Susret i financijska izvješća prezentirali su Dragica Jerkić, predsjednica Udruge Susret, Ivo Bevanda, zamjenik predsjednika i Slaven Pehar, rizničar. Predstavnici Udruge Susret istaknuli su kako izvješća obuhvaćaju rad dva saziva Upravnog vijeća, a kroz prezentacije izvješća na poseban način su se osvrnuli na izgradnju, opremanje i otvaranje senzornog parka te dogovorene suradnje s vijećnicima OV Čitluk, zaposlenicima Općine Čitluk, JP Broting, Doma zdravlja Čitluk, osnovnih škola i ostalih koji su odlučili putem trajnih naloga podržati rad Udruge Susret. Kroz financijska izvješća istaknuto je uredno financijsko poslovanje, a sva izvješća usvojena su jednoglasno.

WordPress Video Lightbox