Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Udruga fra Slavko Barbarić upriličila ručak zahvale

Udruga fra Slavko Barbarić iz Međugorja danas je organizirala ručak zahvale na kojem je fra Karlo Lovrić, predsjednik Udruge, uručio slike i zahvalnice svima koji su na donatorskoj večeri, održanoj u Neumu, kupnjom jedne od umjetnina pomogli rad Udruge.

Današnjem susretu nazočili su dr. Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, Marinko Čavar, predsjednik FBiH, Borjana Krišto, predsjednica Zastupničkog doma PS BiH, Lidija Bradara, predsjedavajuća Doma naroda PF BiH, izabrani dužnosnici sa svih razina vlasti, predstavnici javnih institucija i gospodarstvenici.

Vi ste se uključili u ovaj projekt shvativši da je dobro pomagati ovim našim mladim ljudima, studentima koji će jednog dana biti ovdje umjesto vas i nas, koji će voditi ovu zemlju. Nadam se da neće otići u Irsku, Njemačku, Švicarsku ili neku drugu državu, nego da će ostati na ovim prostorima i na taj način braniti ognjišta kao što su ih naši stari branili. Još jedanput vam želim reći hvala za ono što činite. Zapravo činite ono najbolje što možete učiniti. Kada dajete, dobit ćete trostruko – kazao je fra Karlo Lovrić srdačno pozdravljajući nazočne.

U ime studenata kojima Udruga fra Slavko Barbarić pomaže u obrazovanju svim podupirateljima zahvalio se Mario Rajič, student 3. godine računarstva u Mostaru.

Drago mi je da smo ponovno zajedno sa fra Karlom, ovako jednu plemenitu ideju koju je fra Slavko davno pokrenuo, možemo i dalje oživljavati, jedno veliko hvala svima vama koji ste danas došli ovdje i koji ste zadnjih par mjeseci bili na istom projektu, jednako kao i prije godinu dana… Uvjeren sam kako ćemo mi naći načina da i naredne godine održimo konferenciju koja će slati neke slične poruke, puno toga što trebamo uraditi je još ispred nas i mnoge stvari koliko god željeli neće ići brzo jer ovdje u ovom istom društvu žive i drugi koji imaju drugačiji pogled na budućnost Bosne i Hercegovine. Na nama je da pokažemo da smo ispravni, da možemo svakoga pogledati u oči i uspravno stajati a našoj mladosti i na ovakav način pomagati. Zbog toga smo sretni što smo bili dio projekta Udruge fra Slavka Barbarića i vama fra Karlo jedno veliko hvala što zajedno s nama ohrabrujete ove ideje i nastavite samo tako – poručio je hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i kazao ovakav projekt s radošću može biti stavljan u planove za godine koje dolaze.

Donatorska večer s aukcijom slika održana je u okviru programa znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem „Rješenje hrvatskog pitanja za europsku BiH“ u Neumu. Spomenuta donatorska večer održana je u ožujku u organizaciji Ureda hrvatskoga člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića.

WordPress Video Lightbox