Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U župi Krista Kralja Čitluk krizmano 76 krizmanika

U župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku, generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije don Željko Majić predvodio je misno slavlje na kojemu je mladima iz župe podijelio sakrament Svete potvrde. Sakrament Svete potvrde danas je primilo 76 mladih, 35 krizmanika i 41 krizmanica.

Fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk, te krizmanici i krizmanice pozdravili su na početku današnjeg misnog slavlja don. Željka Majića, kojega je biskup Petar Palić ovlastio da podijeli sakrament Svete Potvrde.

U ime biskupa Palića, don Željko Majić pozdravio je sve nazočne te kazao kako je današnji dan poseban za župu Krista Kralja, a u svojoj propovijedi, predvoditelj misnog slavlja krizmanicima je govorio o važnosti sakramenta Svete potvrde, predstavio sv. Bonifacija kako bi ga mladi bolje upoznali i pozvao mlade da nadahnuti Duhom Svetim ispune svoje poslanje, te da budu oni koji obraćaju i mijenjaju lice svijeta.

Također, don Majić je pozvao mlade da se ne zatvaraju pred Božjim pozivom pa tako ni pred pozivom za služenje kroz redovništvo i da se daruju iz srca i ljubavi, kao i da rado pristupaju Bogu cijelim svojim bićem vođeni snagom Duha Svetoga.

Krizma nas ojačava. Daje nam snagu. Bog nam se daruje, a mi mu se isto tako trebamo davati. To je snaga krizme. To je snaga ovoga dana, koji se događa samo jednom u životu, ali koji se trajno živi. Dao Bog da milošću Duha božjega, koji će te sada u sakramentu primiti u vama i po vama trajno živi – poručio je don Željko Majić.

WordPress Video Lightbox