Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U župi Gradnići proslavljen blagdan sv. Blaža

Blagdan sv. Blaža, nebeskog zaštitnika svoje župe, župljani župe Gradnići proslavili su danas procesijom i svečanim misnim slavljem. Procesija župljana i njihovih gostiju prethodila je misnom slavlju koje je u crkvi u Gradnićima, podignutoj u čast sv. Blaža, predvodio fra Valentin Vukoja, župnik u Posuškom Gracu, a po završetku Mise održan je obred blagoslova grla – grličanje.

Današnja proslava započela je procesijom od stare do nove crkve u Gradnićima, nakon čega je fra Valentin Vukoja predslavio svečano misno slavlje u koncelebraciji sa župnikom župe Gradnići fra Nikolom Rosančićem, don Đurom Benderom, dekanom Broćanskog dekanata i župnikom župe Gradina, fra Dankom Perutinom, gvardijanom Franjevačkoga samostana svetoga Petra i Pavla u Mostaru, fra Josipom Ikićem, gvardijanom franjevačkog samostana u Visokom i župnicima okolnih župa.

Fra Nikola Rosančić, župnik župe Gradnići, na kraju misnog slavlja zahvalio je predvoditelju misnog slavlja i subraći koja su sudjelovala u koncelebraciji, fra Josipu Ikiću, predvoditelju trodnevne duhovne obnove koja je prethodila proslavi, čelnicima Općine Čitluk koji su nazočili proslavi i svima ostalima, dok je župljanima srdačno zahvalio na njihovom trudu i čestitao im blagdan nebeskog zaštitnika.

Drugu godinu zaredom svojom pjesmom proslavu blagdana sv. Blaža u Gradnićima, najstarijoj broćanskoj župi i rodnoj župi znamenitog fra Didaka Buntića, uveličao je zbor sv. Kate iz Ljubuškog.

WordPress Video Lightbox