Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U vrtiću „Sveta Mala Terezija“ održana božićna priredba

Danas je u vrtiću Sveta Mala Terezija – Majčino selo držana božićna priredba u kojoj su mališani iz ovog vrtića iskazali svoju radost zbog rođenja Isusa Krista glumeći, recitirajući, pjevajući i neizmjerno se veseleći sa svojim odgajateljicama, roditeljima i prijateljima.

Riječi dobrodošlice na početku priredbe okupljenima je uputio fra Dragan Ružić, ravnatelj Majčinog sela, koji je kazao kako o nadolazećem blagdanu ne treba puno govoriti jer smo svi kroz svoj život imali iskustvo rađanja u svojoj okolini, što je dovoljno da znamo koliko radosti donosi rođenje djeteta.

Za nas ovo dijete nije obično dijete. Za nas je ovo dijete Bog koji u našu i u povijest svijeta donosi spasenje. Stoga, radost je naša u ovome vremenu i naša djeca žele obilježiti tu radost i dati joj potvrdu i svojim nastupom, te svojom radošću doprinijeti našoj radosti. Želim da sve vas ovog Božića dotakne ta radost i da vas ta radost prati u novome ljetu – kazao je fra Dragan Ružić i uputio zahvalu osoblju vrtića za uloženi trud u pripremu ove priredbe.

Prigodnim riječima nakon fra Dragana Ružića okupljenima se obratila i s. Veronika Martinović. Sestra Veronika tako je istaknula da je dijete rođeno u betlehemskoj štalici središte cijele ljudske povijesti i da o Njemu ovisi naša cjelokupna egzistencija.

Isus se učinio malenim kako ga se ne bismo bojali. On nam se želio približiti. Naš život treba biti stalno nasljedovanje Njegova života ovdje na zemlji. Isus nas podučava svojim primjerom kako moramo služiti i pomagati onima koji su oko nas. Dragi roditelji, služeći našim najmlađima služimo djetetu Isusu, darujemo ljubav na koju nas Isus poziva. Uistinu je veličanstveno gledati ove naše najmlađe kako s puno radosti sa svojim odgajateljima pripremaju priredbu za dolazak Isusa među nas. Mališani se raduju i dolasku vas roditelji, dragi prijatelji da zajedno slavimo i uživamo u njihovim nastupima – poručila je s. Veronika Martinović.

Nakon uvodnih pozdrava, mališani su svojim recitacijama, pjevanjem i glumom oduševili sve nazočne i svojom maštovitom priredbom stvorili pravo blagdansko ozračje. U ovakvom ozračju svi su se osjećali ugodno, a nakon završetka priredbe druženje roditelja, mališana i osoblja vrtića nastavljeno je na prigodnom domjenku.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.966991356781826.1073743030.252864094861226&type=1&l=f726e22083

WordPress Video Lightbox