Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U okviru Evergreen Festa održana video radionica

Video radionica by Lucy Eagleson Ribich održana je danas u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra Čitluk. Radionica je održana u okviru Evergreen Festa, a uz glavnu predavačicu mentori na radionici bili su Hrvoje Bazina i Barbara Bubalo.

Lucy Eagleson Ribich je redateljica i producentica iz San Diega koja već nekoliko godina vodi slične video radionice na Mediteran Film Festivalu, dok su Hrvoje i Barbara njezini studenti iz Širokog Brijega koji su joj danas pomogli prenijeti znanje iz filmske teorije, ali praktično znanje vezano za pisanje scenarija i strukturu filma na polaznike radionice.

Organizatori Evergreen Festa su nas pozvali da održimo ovu radionicu i rado smo se odazvali na njihov poziv. Ovdje sa mnom je dvoje studenata iz Širokog Brijega koji rade sa mnom već pet godina, od početka MFF škole. Drago mi je da su sada i oni spremni predavati drugima i podučavati ih sve što smo ih naučili. Hrvoje Bazina i Barbara Bubalo danas će biti mentori i drago mi je da su spremni podijeliti svoje znanje, iskustvo i strast za film – kazala nam je redateljica Lucy Eagleson Ribich koja je ujedno i voditeljica programa u “Outside The Lens”.

Inače, Lucy je prije nekoliko godina provela tri godine volontirajući u Majčinom selu, a u kratkom razgovoru nam je također kazala kako je Međugorje zaslužno za njezinu ljubav prema filmu.

Nakon video radionice, Evergreen Festa nastavit će se s još nekoliko zanimljivih i kreativnih radionica od kojih je jedna Radionice fotografije by Ivan Kelava. Foto radionica imat će svoj teorijski i praktični dio. Nakon usvajanja teoretskog dijela polaznici foto radionice će kroz dvije festivalske večeri imati priliku svojim fotografijama pokazati usvojeno znanje i osvojit nagrade.

Prva festivalska večer održat će se na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona Bare večera kada će na pozornici nastupiti Smooth Groove, Pavel te Neno Belan i Fiumens, dok će sutra za dobru zabavu biti zaduženi Floridus, The Cockblockers, Laka i Zabranjeno pušenje.

Više informacija o festivalu možete saznati OVDJE.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1123896254424668.1073743195.252864094861226&type=1&l=58b23a4492

WordPress Video Lightbox