Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U Međugorju uprizorene žive jaslice

Ispred crkve sv. Jakova u Međugorju večeras su uprizorene žive jaslice. Rođenje Isusa Krista na ovaj način svake godine, na radost župljana župe Međugorje i mnogobrojnih hodočasnika, gledateljima približavaju članovi Zajednice Cenacolo. Uz mladiće i djevojke iz Zajednice Cenacolo, koja je ispred međugorske crkve izgradila štalicu i repliku Betlehema, u uprizorenju Isusovog rođenja sudjelovalo je i više od 60 djece iz župe Međugorje.

Ovaj podatak prije uprizorenja živih jaslica istaknuo je predstavnik Zajednice Cenacolo, koji je također kazao kako su žive jaslice priča kako je rođen naš Bog te se zahvalio svima koji sudjeluju u izvedbi. Samo uprizorenje živih jaslica također je zahvala, i to Blaženoj Djevici Mariji.

Večeras ovim živim jaslicama želimo reći posebno hvala Mariji: „Hvala ti Marijo za tvoje da“ – kazao je predstavnik Zajednice Cenacolo i zahvalio se međugorskim fratrima, župniku Šakoti i nadbiskupu Hoseru.

Draga braćo i sestre, dragi prijatelji, evo ova božićna noć, Bog se rađa i postaje čovjekom za nas. To je ono najvažnije i najljepše. Bog postaje čovjekom radi nas, iz ljubavi prema nama. Mi želimo reći hvala Zajednici Cenacolo koja iz ljubavi prema nama priprema sve ovo i daje nam mogućnost da još dublje i jasnije doživimo Božić. Hvala vam od srca dragi momci i djevojke iz Zajednice Cenacolo za sve dobro što činite u ovoj župi i po cijelom svijetu – kazao je fra Marinko Šakota i istaknuo veliki trud i ljubav koje su članovi Zajednice Cenacolo uložili u izgradnju svega potrebnog za žive jaslice a kasnije i za samu izvedbu.

Nakon uvodnih obraćanja uslijedilo je uprizorenje živih jaslica, odnosno uprizorenje priče o navještenju i rađanju Isusa u betlehemskoj štalici koju skupini dječaka i djevojčica priča sv. Franjo. Uprizorenje Isusovog rođenja upotpunjeno je s mnogo plesa, veselja i pjesme što doprinosi dojmljivosti cijelog događaja, koji će nakon Badnje večeri biti organiziran još tri puta (28. prosinca nakon svete mise u 15 sati; 31. prosinca nakon svete mise u 18 sati i 1. siječnja nakon svete mise u 18 sati).

 

WordPress Video Lightbox