Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U Gradnićima održano treće kušanje mladog vina

Treću godinu zaredom u župi Gradnići organizirano je kušanje mladog vina. U nedjelju, 9. siječnja prof. dr. Tihomir Prusina, dipl. agronom Marina Tomić i dipl. agronom Josip Martinović degustirali su ukupno 62 vina pristigla na ovogodišnje kušanje, a osamnaest uzoraka bijelih vina i sedamnaest uzoraka crnih vina nagrađeno je zlatnim plaketama.

Uz župljane župe Gradnići u ovogodišnjem kušanju mladog vina mogli su sudjelovati i svi vinari sa domaćim vinom s područja nekadašnje župe Brotnjo. Veliki broj zlatnih plaketa među 31 bijelim i 31 crnim vinom pristiglim na kušanje svjedoči o izvanrednoj kvaliteti sudionika, no ipak su i na ovom susretu broćanskih vinara odabrana najbolja vina.

Na kušanju vina u župi koja čuva najstariji vinski podrum u BiH najbolje ocijenjeno crno vino bilo je vino vinara Jure Dugandžića (Marinovića) iz Donjeg Malog Ograđenika, drugo mjesto osvojio je Dominik Dugandžić iz Miletine, a treće Tino Vlaho iz Odaka.

U kategoriji bijelih vina pobjedu s najbolje ocijenjenim bijelom vinom odnio je Niko Tolj Toljević iz Blatnice, drugo mjesto osvojilo je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Barbarić iz Gradnića, dok je treće mjesto u poretku bijelih vina osvojio Jozo Sušac iz Donje Blatnice.

Priznanja najbolje ocijenjenim vinarima uručio je fra Nikola Rosančić, župnik župe Gradnići,koji je također uručio zlatne plakete i zahvalnice.

Kušanje mladih vina u župi Gradnići proteklo je u ugodnom druženju te uz nastup članova HKUD Sv. Marko Vionica.

WordPress Video Lightbox