Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U Gradnićima odigrana predstava „Sarmica“

Ksenija Pajić, Duško Valentić i Mladen Čutura, glumci zagrebačke Kazališne grupe Lectrium nasmijali su sinoć publiku u Gradnićima izvevši predstavu „Sarmica“. Izvedbu predstave u župnoj dvorani u Gradnićima organizirali su: Kulturno-informativni centar Čitluk, župa Gradnići i HKUD Didak, a predstava je održana uz sponzorsku podršku Janaf d.d. Zagreb.

Prije početka predstave, Borislav Šimović, govoreći ispred Kulturno-informativnog centra Čitluk, kazao je kako je izvedba komedije „Sarmica“ dar za župu Gradnići, a na poseban način članove dramske sekcije HKUD Didak koji svojim predanim radom oduševljavaju publiku, ali i struku. Odličan rad dramske sekcije HKUD Didak potvrđen je brojnim nagradama, od kojih su posljednje osvojene na 46. Teatarskom festivalu FEDRA, na kojem su glumci amateri iz župe Gradnići osvojili: glavnu nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija, glavnu nagradu publike, nagradu za najbolju žensku ulogu, nagradu za najbolju režiju i nagradu za najbolju glazbu.

Predstava „Sarmica“ govori o starijem arhitektu Saši koji se oženio znatno mlađom Vesnom. Na početku njihovog zajedničkog života sve je lijepo, ali nakon nekog vremena počeli su problemi. Vesna je bijeg od dosade počela tražiti u klubovima i kafićima gdje se susreće sa svojim društvom, dok njezin ljubomorni suprug potajno prati Vesnine izlaske kao bi saznao s kim je i gdje.
Saša je Vesnu pratio danima, a nakon jednog takvog praćenja pobijedila ga je prehlada jer je cijeli dan stajao na kiši bez kišobrana, špijunirajući Vesnu. Saši u njegovoj nevolji pomažu bivša supruga Kristina i susjed Pero Pavlović-Puška, umirovljeni policajac i stručnjak za praćenje.

Sve što se svakodnevno događa s Vesnom i Sašom, te njegovim pomoćnicima, redatelj Zoran Mužić pretočio je u urnebesnu komediju sa sretnim završetkom koja je nastala prema tekstu Milana Grgića u kojem Grgić na duhovit način opisuje temu iz svakodnevnog života.

Nakon izvedbe predstave glumci iz Zagreba i članovi dramske sekcije HKUD Didak imali su priliku za zajedničko druženje.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1127965337351093.1073743197.252864094861226&type=1&l=dc117876c9

 

WordPress Video Lightbox