Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U deset naseljenih mjesta postavljeni kućni brojevi u okviru druge faze izrade adresnog registra

Provedba druge faze uspostave adresnog registra na području općine Čitluk je u tijeku. Nakon provedbe prve faze, u drugoj fazi realizacije spomenutog projekta desetak naseljenih mjesta označeno je nazivima i na području ovih naseljenih mjesta postavljeni su kućne brojeve.

Do sada su, u okviru druge faze realizacije projekta uspostave adresnog registra, postavljeni kućni brojevi na području Biletić Polja, Biletić Brda, Tepčića, Blizanaca, Donje Blatnice, Donjeg Malog Ograđenika, Donjeg Velikog Ograđenika, Dragićine, Gornjeg Velikog Ograđenika i Donjih Hamzića, kao i u Gornjim Hamzićima, gdje je realizacija projekta upravo u tijeku.

Realizaciji druge faze uspostave adresnog registra na području općine Čitluk pristupilo se nakon što su načelnik općine Čitluk Marin Radišić i direktor poduzeća Geometrika d.o.o. Grude Jerko Leventić potpisali ugovor o izvršavanju radova označavanja naseljenih mjesta i naselja nazivima i zgrada kućnim brojevima za područje naseljenih mjesta u općini Čitluk i do okončanja ovog projekta objekti u svim naseljenim mjestima bit će označene kućnim brojevima.

Općina Čitluk je prije potpisivanja ovog ugovora sudjelovala u pilot projektu kroz koji je realizirano označavanje ulica i trgova nazivima i zgrada brojevima, te izrada adresnog registra za dio teritorija općine Čitluk. U prvoj fazi projekta Općina Čitluk je u suradnji s Federalnom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Županijskom upravom za geodetsko i imovinsko-pravne poslove i Projektom CILAP označila ulice i trgove, te kuće kućnim brojevima na području Međugorja, Bijakovića i Čitluka.

WordPress Video Lightbox