Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U Čitluku postavljene dvije pametne klupe

Općina Čitluk u suradnji s Ministarstvom trgovine, turizma i zaštite okoliša financira projekt nabave i postavljanja petnaest pametnih klupa na području općine Čitluk. Županijsko ministarstvo projekt je podržalo kroz transfer za jačanje turističkih kapaciteta, a danas su u Čitluku postavljene dvije pametne (solarne) klupe.

Prva klupa postavljena je u parku pored groblja Podadvor, u neposrednoj blizini spomen-obilježja poginulim učenicima, s ciljem da se ovaj prostor dodatno oplemeni, nakon čega je druga klupa postavljena na Trgu žrtava Domovinskog rata.

Od Slavena Markote, šefa Odjeljenja za Lokalno ekonomski razvoj Općine Čitluk, doznali smo kako će, nakon postavljanja pametnih klupa pored spomen-obilježja poginulim učenicima i pored zgrade Općine Čitluk, postavljanje preostalih klupa u drugim naseljenim mjestima biti uskoro nastavljeno.

Sukladno zakonskim propisima, postupak javne nabave putem kojeg je za izvođača radova odabrana tvrtka Elmex d.o.o. Ljubuški proveden je u 2023. godini.

Korisnicima pametnih klupa omogućen je odmor tijekom kojega će na raspolaganju imati mogućnost napajanja mobitela i tableta, a klupe će se dodatno isticati noću zbog osvjetljenja.

WordPress Video Lightbox