Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U Čitluku održan Božićni koncert HKUD Brotnjo

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Brotnjo sinoć je, po šesnaesti put, u Čitluku organiziralo božićni koncert. Uz članove različitih sekcija društva domaćina, na koncertu u Hotelu Brotnjo također su nastupili: Osnovna glazbena škola Brotnjo, HKUD „Sv. Ante – Cim, klapa „Concordia“ i „Dream Team Prijatelji“ iz Ljubuškog.

HKUD Brotnjo organizirao je Božićni koncert u duhu predstojećeg blagdana kao dar svim Brotnjacima i prijateljima, a program koncerta brižno je osmišljen uz stavljanje naglaska na očuvanje broćanskih običaja i njihovo prenošenje na nove generacije.

Stoga je na početku koncerta prikazan isječak iz filma snimanog 2005. godine u kojem članice i članovi HKUD Brotnjo uprizoruju običaje Badnjeg dana iz naših krajeva, nakon čega je dobrodošlicu, uz nekoliko prigodnih riječi, okupljenima poželio Marinko Bukovac, predsjednik HKUD Brotnjo.

Brojnim posjetiteljima koncerta HKUD Brotnjo prvo se predstavio gangom, muškim i ženskim bećarcima, te igrama iz Brotnja. Igre iz Brotnja izveli su najmlađi članovi Društva, a po završetku tradicionalnih broćanskih plesova nastupili su članovi Osnovne glazbene škole Brotnjo.

Nakon glazbenog osvježenja ponovno je došao red na tradicionalne plesove. Članovi i članice HKUD Brotnjo otplesali su tradicionalni ples Linđo, članice HKUD Sv. Ante Cim na pozornicu su donijele dašak grčke kulture izvedbom „Sirtakija“, dok se HKUD Brotnjo predstavio i Bunjevačkim kolom.

Ugodnom ozračju svojim su dojmljivim vokalnim izvedbama doprinijele članice Dream Team Prijatelji i članovi muške klape Concordia.

Svi izvođači za svoje su nastupe nagrađeni pljeskom. Posjetitelji koncerta prepoznali su ljubav i uloženi trud u svaku točku. Članice i članovi HKUD Brotnjo i njihovi gosti na pozornici su pjevali, plesali i veselili se povodom nadolazećeg blagdana Božića, a u tom duhu je i zaključen službeni dio koncerta, kojeg je vodila Suzana Bošnjak.

Naime, svi izvođači na pozornici su zajedničkom pjesmom nagovijestili Božić, nakon čega su druženje s posjetiteljima koncerta nastavili na prigodnom domjenku.

 

WordPress Video Lightbox