Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U Čitluku odigran kadetski šahovski turnir

U organizaciji Šahovskog kluba Brotnjo jučer je u hotelu Brotnjo održan brzopotezni šahovski turnir. Na turniru je sudjelovalo 34 natjecatelja iz Čitluka, Ljubuškog, Sarajeva, Čapljine, Metkovića i Trebinja.

Turnir je bio podijeljen u dvije kategorije, igralo se švicarskim sustavom uz kompjutersko parovanje. Tempo igre iznosio je 10 minuta po igraču. Glavni sudac turnira bio je Alen Buntić.

Turnir je bio vrlo izjednačen što svjedoči da su u mlađoj kategoriji svih troje nagrađenih, Mihael Borna Bjeliš, Lucija Galić i Jakov Crnjac, osvojili po 5 bodova.

U ovoj kategoriji od kadeta ŠK Brotnjo nastupili su još i Mihaela Buntić, kojoj je nagrada promakla za samo pola boda, završila je nastup sa 4,5 osvojena boda. Njezin mlađi brat, osmogodišnji Šimun Enzo Buntić odigrao je solidan turnir i osvojio 3 boda.

U starijoj kategoriji imali smo specifičan slučaj jer je prva trojka: Borna Pehar, Ana Ostojić i Dimitrije Vujović osvojila 6 bodova i imala isti međusobni skor.

Organizator turnira se odlučio za solomonsko rješenje i proglasio svih troje pobjednicima u svojoj kategoriji i ujedno pobjednicima turnira.

Događaj je prošao u fer i korektnoj atmosferi, uz druženje između mečeva i komentiranje poteza. Sponzori turnira bile su samostalne trgovačke radnje iz Čitluka: “Antonio”, “Berry”, “Sušac”, “Zambo”, “Marela” i “Cija” – navedeno je u priopćenju ŠK Brotnjo.

WordPress Video Lightbox