Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U Čitluku odana počast poginulim i umrlim braniteljima Brotnja

Danas je kod Spomen križa u Čitluku i u župnoj crkvi Krista Kralja odana počast poginulim i umrlim braniteljima Brotnja. Odavanje počasti organizirano je povodom predstojećih blagdana Svih svetih i Dušnog dana, a odavanje počasti započelo je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomen križa.

Kod Spomen križa podignutog u spomen na sve poginule i umrle branitelja Brotnja vijenac su položili i svijeće zapalili Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, predstavnici Odbora za pitanja branitelja i ratnih stradalnika Općinskog vijeća Čitluk, predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Udruge nositelja ratnih odličja općine Čitluk i Udruge obitelji poginulih branitelja općine Čitluk.

U današnjem odavanju počasti poginulim i umrlim braniteljima sudjelovali su članovi obitelji poginulih, suborci, učenici i djelatnici OŠ fra Didaka Buntića te brojni ostali koji su se u zajedništvu s fra Goranom Azinovićem i fra Hrvojem Miletićem zajednički pomolili kod Spomen križa nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća.

Za sve poginule i umrle branitelje Brotnja slavljena je i sveta misa u župnoj crkvi Krista Kralja Čitluk. Misno slavlje u suslavlju s fra Hrvojem Miletićem, župnikom župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin, predvodio je fra Goran Azinović, koji je kroz svoju propovijed okupljenima poslao nekoliko snažnih poruka.

Ova naša djeca koja danas idu u školu mogu biti Bogu zahvalna jer trenutno žive u miru. Ne moraju uzimati oružje u ruke, nego knjigu. Mnoge generacije, na poseban način vaše generacije i generacije vaših kolega i prijatelja morale su umjesto knjiga uzimati puške. Zato Gospa i nas danas ovdje poziva, u našem obližnjem Međugorju, da molimo za mir – kazao je fra Goran Azinović i podsjetio kako je Gospa upozoravala na strahote Drugog svjetskog rata, kao i Domovinskog rata, te kako konstantno poziva na preobraženje i molitvu.

Osvrćući se na izrečeno fra Goran je naglasio kako moramo slušati Božji glas, a u nastavku propovijedi istaknuo kako ne smijemo živjeti za sebe, nego za druge. Na poseban način za djecu kojoj treba dati budućnost.

U svojoj propovijedi fra Goran je također poručio kako su budućnost današnjim generacijama svojom žrtvom dali branitelji, ali i da smo svi pozvani svojim životom dati primjer drugima.

Da bi to bilo moguće moramo bolje iskoristiti život i to na način da je Bog više prisutan u našim životima, jer čovjeku suštinski treba Bog.

Tijekom današnjeg dana predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i predstavnici Udruge nositelja ratnih odličja općine Čitluk posjetit će groblja na području općine Čitluk na kojima su posljednja počivališta poginulih i umrlih branitelja.

WordPress Video Lightbox