Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U Čerinu održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Danas je u Čerinu održana akcija darivanja krvi u kojoj su mogli sudjelovati župljani župe Sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin i pučanstvo Brotnja. U akciji je prikupljeno sedam doza krvi, što je znatno manje od očekivanja organizatora, ali može veseliti podatak da su svi koji su se odazvali pozivu za sudjelovanje u akcij bili dobrog zdravstvenog stanja i da je prolaznost na kratkom liječničkom pregledu bila 100%.

Crveni križ Čitluk svojim radom želi povećati razinu svijesti građana o važnosti darivanja krvi, potaknuti postojeće, ali i buduće darivatelje na redovno davanje krvi. Tako je i u današnjoj akciji zabilježen darivatelj koji je tek nedavno ispunio uvijete za darivanje i ovo mu je bilo prvo darivanje, ali i darivatelji poput Drage Muse koji je krv darova 54 puta.

Budući da su ljetni mjeseci vrijeme kada je povećana potreba za krvlju i krvnim pripravcima u liječenju pacijenata i da je Transfuziologija SKB Mostar nedavno objavila upozorenje o smanjenim zalihama krvi, Crveni križ Čitluk će uskoro organizirati još jednu akciju darivanja krvi. Nadolazeća akcija održat će se u Međugorju, a sve prikupljene doze krvi bit će iskorištene za potrebe liječenja pacijenata u SKB Mostar.

WordPress Video Lightbox