Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Treća biciklijada “Biciklom kroz vinograde i podrume Brotnja” održat će se u nedjelju

Treća po redu biciklijada “Biciklom kroz vinograde i podrume Brotnja” održat će se u sklopu tradicionalne 67. kulturno-turističko-gospodarstvene manifestacije „Dani berbe grožđa Brotnjo“ u Čitluku. Dijelom broćanskih vinograda, uz okrijepu i osvježenje u vinskim podrumima na ruti biciklijade, biciklistice i biciklisti provest će se u nedjelju, 18. rujna, a polazak je najavljen za 13,30 sati s platoa ispred Hotela Brotnjo.

Obzirom na odličan prijem te pozitivne povratne informacije i dojmove sudionika s prethodnih biciklijada, odlučili smo nastaviti s ovim događajem koji ima veliki potencijal. Ove godine se biciklisti voze cijelom dužinom čitlučkog polja koje je dom mnogih vinograda i prekrasnih pejzaža, uz neizostavne posjete ovogodišnjim vinarijama domaćinima, gdje ćemo se odmoriti te osvježiti i okrijepiti čašicom žilavke ili blatine uz obvezni slani/slatki zalogaj – poručili su iz Biciklističkog kluba Brotnjo koji je organizator biciklijade te dodali kako je sudjelovanje u biciklijadi otvoreno za sve sudionike, dobrovoljno i besplatno.

Organizatori su za biciklijadu isplanirali dvije rute, od kojih je svaka jedna pogodna za bicikliste rekreativce, dok je druga ruta nešto zahtjevnija.

Pripremili smo dvije opcije, ovisno o vrsti bicikla s kojim nas pohodite ali i o posljedicama najavljenih obilnih padalina. Prva trasa je u cijelosti asfaltna i pogodna i za nježne bicikle “cestovnjake”, a druga, tzv. kombinirana (makadam/asfalt) za robusne MTB-ove. Ne brinite brige, ako se i razdvojimo opet smo zajedno na “okrjepnim” točkama – navedeno je u objavi BK Brotnjo.

Biciklistički klub Brotnjo sve sudionike biciklijade poziva da se nakon biciklijade pridruže ostalima na Broćanskom trgu i budu dio cjelovečernjeg svečanog programa na Broćanskom trgu kojim završava ovogodišnja manifestacija.

 

WordPress Video Lightbox