Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Svetkovina Krista Kralja proslavljena u Čitluk

Svetkovinu Krista Kralja, nebeskog zaštitnika svoje župe, župljani župe Krista Kralja – Čitluk proslavili su jučer na svečan način misnim slavljem koje je predvodio fra Josip Ikić, član franjevačke provincije Bosne Srebrene. Proslavi svetkovine prethodila je trodnevna duhovna obnova župe koju je također predvodio fra Josip Ikić.

Svečano misno slavlje fra Josip Ikić predvodio je u suslavlju s fra Mirom Šegom, župnikom župe Krista Kralja, a svečanom misnom slavlju nazočilo je mnoštvo župljana iz župe Čitluk i vjernika iz ostalih župa.

Propovijedajući na jučerašnjoj Misi, predvoditelj misnog slavlja kazao je kako se snaga Isusa Krista, za razliku od zemaljskih vladara, ne mjeri u snazi vojske i političkoj moći te da je Isus zbog toga bio ismijavan.

– On kao kralj oslobađa ljude od zla, od prokletstva. On daje svoj život za nas. I rekao je Isus proročki: Kad budem uzdignut sa zemlje, kada budem visio na križu, sve ću privući sebi. Od tada, od Velikog petka od kada se Isus priznaje za pravoga kralja, On neprestano privlači čovječanstvo – kazao je fra Josip Ikić te dodao da je Isus jedini pravi kralj, onaj koji je umirući na križu pokazao da nas beskrajno voli.

Na kraju misnog slavlja fra Miro Šego čestitao je svetkovinu Krista Kralja svojim župljanima, te se zahvalio svima koji su doprinijeli svečanoj proslavi.

– Bogu hvala za ova tri dana, tri dana milosti za našu župu – za našu župnu zajednicu, za ovu trodnevnu duhovnu obnovu kojom smo se pripremali za današnji blagdan i koja je bila plodonosna… Na poseban načine želim zahvaliti predvoditelju ove obnove, kao i predvoditelju današnjeg misnog slavlja, našemu fra Josipu Ikiću. Fra Josipe, hvala ti za ovaj trenutak, za tvoj dolazak, za sve ono što si kroz ove dan učinio za našu župu. Vjerujemo da je Bog preko tebe ovome mjestu, ovoj župnoj zajednici darovao silu i obilje svojih darova – kazao je fra Miro Šego.

Svojim pjevanjem trodnevnicu i jučerašnje misno slavlje uveličao je Veliki župni zbor pod vodstvom s. Slavice Kožul.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.951739994973629.1073743018.252864094861226&type=1&l=1dfbf3f3d5

 

WordPress Video Lightbox