Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Sveti Nikola obradovao mališane okupljene na dočeku u Gradnićima

U župnoj crkvi u Gradnićima sinoć je organiziran doček sv. Nikole. Program povodom dočeka omiljenog dječjeg sveca organizirali su i u njemu sudjelovali Frama Gradnići, Mame Brotnja i Učilica Mali Princ, a na sinoćnjoj svečanosti, koja je uljepšana pjesmama, recitacijama i igrokazima, dvjestotinjak mališana dobilo je svoje darove.

Nakon što im je sv. Nikola uručio darove mališani i njihovi roditelji bili su sretni, kao i organizatori koji su se pobrinuli da cijeli događaj bude za pamćenje.

Još jednom smo uspješno organizirali doček sv. Nikole. Na to nas je najviše potaklo prošlogodišnje dijeljenje paketića. Kao i svake godine spremali smo se djeci podijeliti paketiće, međutim zbog situacije kakva je bila – mjera i zabrana zbog pandemije koronavirusa, sv. Nikola nije moga doći djeci koja bi se okupila u dvorani. Stoga smo mi odlučili doći djeci u njihove domove – kazao nam je sinoć fra Nikola Rosančić, župnik župe Gradnići.

Podsjetimo, fra Nikola je prošle godine u suradnji s Mamama Brotnja i Framom u okićenom Golfu 2 obišao djecu u župi Gradnići, što je imalo jako lijep odjek u javnosti.

Najvažnije je bilo da su se djeca obradovala i da smo na taj način uspjeli i ljude obradovati u situaciji kada su svi bili zatvoreni i u strahu. Tada smo donijeli malo svjetlosti i radosti svima onima koji su nas dočekivali ispred svojih kuća – prisjetio se fra Nikola.

S lijepim običajem organizatori su željeli nastaviti i ove godine, što se i dogodilo.

Ove godine smo htjeli nastaviti s tom akcijom pa smo zajedno s udrugom Mame Brotnja željeli djecu dovesti u župnu dvoranu, djecu iz naše, ali i drugih župa, tako da se sve ovo malo proširi. Cilj nam je ponovno bio da djeca susretnu radost i da na neki način u ovoj situaciji koja još uvijek traje oko pandemije osjetimo prisutnost Božju kroz zajedništvo jer kaže Isus: Gdje god su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, ja sam s njima. Osim naše djece doveli smo djecu iz Čitluka i dio djece koja nisu u mogućnosti da dobiju darove. Za sljedeću godinu nam se otvaraju vrata da možemo u zajedništvu raditi slične projekte. Ove godine smo imali program koji su organizirali Frama, Mame Brotnja i Učilica Mali Princ, bilo je oko 200 djece zajedno s roditeljima i svi su bili radosni. Također, i mi smo radosni što je sve uspješno završilo te se nadamo i budućoj suradnji sa svima s kojima smo surađivali, a uvijek smo otvoreni i za nove suradnje – zaključio je fra Nikola Rosančić.

Radosna zbog cijelog sinoćnjeg događaja bila je i Ivana Barbarić koja se nakon podijele darova zahvalila Duga Tehni, tvrtkama Logistik,Mališić i Džajić Commerce, trgovinama Planinić, Marela, Barry, Mamama Brotnja, Frami Gradnići, Učilici Mali Princ i svim volonterima koji su nesebično pomogli u organizaciji dočeka sv. Nikole.

WordPress Video Lightbox