Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Suvremenim uređajima dodatno opremljen laboratorij u Domu zdravlja Čitluk

U cilju poboljšanja uvjeta i usluga koje pruža svojim korisnicima, Dom zdravlja Čitluk nastavlja s ulaganjem u suvremenu opremu i uređaje. Shodno tome, započeta je realizacija projekta „Poboljšanje laboratorijske dijagnostike“ u sklopu kojega je medicinsko-biokemijski laboratorij dodatno opremljen suvremenim uređajima.

Zahvaljujući sredstvima odobrenim od strane Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske nabavljen je suvremeniji uređaj za biokemijske pretrage.

Budući da se radi o financijski vrijednom projektu, svoju potporu je dala i Vlada HNŽ odobrivši sredstva za nabavu CRP analizatora. Riječ je o uređajima koji su brz pokazatelj upale što je posebice važno za djecu koja su jedna od najugroženijih skupina društva jer uređaj rezultate daje u roku od svega dvije minute od uzimanja uzorka krvi.

Kako bi započeti projekt bio u potpunosti realiziran, Dom zdravlja Čitluk je uložio značajna vlastita financijska sredstva za nabavu i novog hematološkog analizatora.

Uz ovakve nove i suvremene uređaje znatno će se ubrzati i poboljšati laboratorijska dijagnostika u Domu zdravlja Čitluk. Brzina i kvaliteta analize laboratorijskih pretraga od velike je važnosti u zdravstvenoj zaštiti pacijenata i spašavanju njihovih života.

Ovim putem želimo zahvaliti na značajnoj podršci Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i Vladi HNŽ koji su prepoznali potrebe naše zdravstvene ustanove i njenih korisnika, objavljeno je na web stranici Doma zdravlja Čitluk.

WordPress Video Lightbox