Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Športski savez Brotnja dodijelio priznanja za uspješne sportske rezultate u 2020. godini

Športski savez Brotnja danas je sportašima i klubovima dodijelio priznanja za uspješne sportske rezultate u 2020. godini. Bila je to za sportaše izuzetno teške godina u kojoj većina klubova nije završila započeta natjecanja zbog pandemije koronavirusa, no ipak su održana malobrojna službena prvenstva.

Dodjela priznanja održana je u Hotelu Brotnjo uz poštivanje važećih mjera za okupljanje u zatvorenom prostoru, a dodijeli su nazočili nagrađeni sportaši i manji broj sportskih djelatnika.

Sve nazočne na početku programa pozdravio je Milorad Prusina, tajnik Športskog saveza Brotnja, koji je naglasio kako je u 2020. godini održana malobrojna službena prvenstva.

Svi znamo što nas je snašlo početkom prošle godine i koje poteškoće je izazvala pandemija koronavirusa. U poteškoće je zapalo cijelo čovječanstvo, a na našu žalost posebno cjelokupni sport i sportske aktivnosti… Sva ligaška natjecanja te 2019/2020. su prekinuta u drugom proljetnom dijelu, i u većini bez službenih plasmana klubova. Na našu sreću optimizam i duh sportaša je brzo proradio i došao do izražaja kada se koliko toliko našlo načina za započinjanje individualnih treninga. Svakako da su se u povoljnijoj situaciji našli individualni sportovi koji se održavaju na otvorenome kao atletika, u odnosu na objektivne poteškoće dvoranskih individualnih i ekipnih sportova. Imajući u vidu sve poteškoće, jedan dio naših sportaša u 2020. godini uspio je sudjelovati u reduciranim i malobrojnim natjecanjima te postići zapažene rezultate, a jedan veći dio za to nije imao prigodu iz objektivnih razloga i zabrane njihovih granskih saveza – rekao je u osvrtu na 2020. godinu Milorad Prusina, tajnik Športskog saveza Brotnja i uz čestitke na ostvarenim zapaženim rezultatima dodao:

Na našu sreću ova 2021. godina se odvija u punom sportskom kapacitetu uz mnogo uspjeha naših sportaša što nas veseli jer ćemo početkom naredne godine imati ponovno mogućnost za organizaciju naše tradicionalne i prepoznatljive svečanosti Izbora-proglašenja najuspješnijih sportaša.

Na današnjoj svečanosti najviše priznanja dodijeljeno je za uspjehe na prvenstvu Hrvatske u karateu, te za uspjehe na atletskim prvenstvima BiH i Hrvatske.

Tako su Eva Krasić, Elena Raič, Ivano Ivanković, David Paponja, Željko Pervan, Patricija Prga, Monika Martinović, Gabriela Martinović, Marta Raič i Oliver Čule iz KK Brotnjo – Hercegovina dobili priznanja za osvojena treća mjesta na karate prvenstvu Hrvatske održanom u Rijeci. Njihove klupske kolega Stela Bulić, Dane Juričić, Mihael Miličević, Andrija Vasilj i Danijel Karačić osvojili su druga mjesta na spomenutom prvenstvu, a najsjajnijim odličjima okitili su se Nevenko Pehar, Iva Lovrić i Martin Mandžo.

Brojna odličja u 2020. godini osvojili su i članovi Atletskog kluba Brotnjo, a u 2020. godini osvojenim trećim mjestom na Prvenstvu BiH istaknuo se Franjo Marić. Josipa Dragićević osvojila je brončanu i srebrnu medalju, dok su Marko Ćurković, Josip Pavlović i Josip Ivanković na otvorenim prvenstvima BiH i Hrvatske osvojili srebrne medalje.

Po čak pet zlatnim medalja, tri srebrne i jednoj brončanoj sa državnih prvenstava Hrvatske 2020. godinu pamtit će atletičar AK Brotnjo Luka Ćurković. Filip Kozina u 2020. godini osvojio je tri zlatne i tri srebrne medalje, a Marija Ivanković dvije zlatne i tri srebrne medalje. Po dvije zlatne medalje na državnim prvenstvima osvojile su i sestre iz sportske obitelji Ćurković. Anna je godinu završila sa dvije zlatne, tri srebrne i jednom brončanom medaljom, dok je Lucia dvjema zlatnim medaljama pridodala i jednu srebrnu. Također, zlatnom medaljom okitio se i Gabriel Gagro.

Navedeni karatisti i atletičari aktivni su članovi broćanskih klubova, no uspjehe u 2020. godini postigli su i sportaši ponikli u klubovima iz općine Čitluk te su i njima dodijeljena priznanja.

Priznanje Športskog saveza Brotnja kao prvakinja Europe u selekciji mlađih seniorki i kao seniorska prvakinja Hrvatske zaslužila je Jelena Pehar, članici KK Ipon Zagreb. Katarini Sušac, seniorskoj prvakinji BiH is SKK Neretva Mostar također je uručeno zasluženo priznanje, baš kao i Ivanu Peharu, članu KK Hercegovina Zagreb, za zlatnu medalju sa Balkanskog ekipnog prvenstva, prvaku Hrvatske U 21 i srebrnom sa seniorskog prvenstva Hrvatske.

Na današnjoj dodjeli priznanja nagrađen je i Kuglački klub Brotnjo – Čitluk, i to za osvojen naslov prvaka Prve kuglačke lige F BiH u sezoni 2019/2020 i za plasman u Premijer ligu BiH.

Priznanja sportašima dodijelili su treneri Bojan Ubiparip i Daniel Bulić, Pavo Zovko, predsjednik KK Brotnjo Hercegovina i Dragan Prusina, predsjednik Športskog saveza Brotnja u tehničkom mandatu.

WordPress Video Lightbox