Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Slikovnica “Zvjezdice” Ružice Zeljko i Kristine Ćavar dobila ukrajinski prijevod

Ukrajinska dječica koja borave u Međugorju, za protekle blagdane mogla su čitati priču o Zvjezdicama u novoj slikovnici iz pera Ružice Zeljko, ukrašenu čarobnim ilustracijama Kristine Ćavar te prijevoda kojeg je omogućila Snježana Romanović, i tako bar na trenutak zaboraviti sve ono što su morala pretrpjeti istjerana iz svojih domova.

Slikovnica je mekog uveza, te je prilagođena čitateljima od 1. do 7. godine, iako bi se svidjela i starijima. Osim odlično prilagođene veličine, ovu slikovnicu krasi čarobna priča usredotočena na dobrotu, velikodušnost i istinski duh Božića. Ovu čarobnu božićnu priče prate jednake takve ilustracije, koje su osvojile srca ukrajinske djece i njihovih roditelja. Autorica teksta, književnica Ružica Zeljko, kroz priču o ljubavi, obitelji i prijateljstvu budi snažne emocije kod čitatelja.

Ovo je nastavak priče o Zvjezdicama koje su djeci iz Ukrajine zasladile blagdane, oraspoložile i uvele ih u pravo blagdansko raspoloženje. Baš u vrijeme kada smo svi razmišljali što ćemo kupiti bližnjima, ova slikovnica bila je jedan maleni dar nakladnika Ogranka Matice hrvatske u Čitluku i Müchenu, te nas je podsjetila što je bit Božića; sreća i pomoć bližnjima, a ne skupi darovi pod božićnim drvcem.

U petak 6. siječnja, na dan kada završava Kulturno-duhovna manifestacija BOŽIĆNI SUSRET S MATICOM U BROTNJU, u dvije odgojne skupine u Dječjem kutku u Međugorju koji je oformljen po samom dolasku izbjeglica iz Ukrajine, održane su promocija ove edukativne slikovnice za djecu uz nazočnost donatora, predstavnika Fondacija BH inicijativa žena (BHWI) i Crvenog križa općine Čitluk.

Nadam se da nećemo stati na ovome i da će biti još ovakvih dobrih i plemenitih aktivnosti.

OMH u Čitluku

WordPress Video Lightbox