Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Slavljena Misa za poginule i umrle branitelje Brotnja

Polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i sv. Misom danas je odana počast poginulim i umrlim braniteljima Brotnja povodom nadolazećih blagdana Svih svetih i Dušnog dana. Načelnik općine Čitluk Marin Radišić i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata: Lidija Šarac, Vinko Luburić i Tomislav Soldo položili su vijenac kod Spomen križa u Čitluku, nakon čega su se okupljeni vjernici, poginulih i umrlih branitelja Brotnja prisjetili i u skrušenoj molitvi.

Počast poginulim i umrlim braniteljima Brotnja došli su odati članovi njihovih obitelji, suborci, predstavnici Općine Čitluk i viših razina vlasti, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i ostali, a molitvu kod Spomen križa predvodio je fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja – Čitluk.

Fra Miro je predslavio i Misu, koja je uslijedila nakon polaganja vijenaca, a u suslavlju sa župnikom župe Krista Kralja – Čitluk bili su: don Đuro Bender, dekan Broćanskog dekanata i župnik župe Gradina, fra Hrvoje Miletić, župnik župe Sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin i fra Nikola Rosančić, župnik župe Sv. Blaža – Gradnići.

Na početku misnog slavlja fra Miro je okupljenima poručio kako se u danima kada pohodimo naša groblja i molimo za pokojne moramo pomoliti i za one koji su položili svoje živote za slobodu, te u svoje molitve uključiti sve one čiju lozu baštinimo i nastavljamo dalje život kojega su oni živjeli na našem prostoru.

Prije malo više od mjesec dana smo slavili Dan branitelja i prisjetili smo se svih naših branitelja, ali evo i ovo je lijepa prigoda i lijep primjer da svake godine na današnji dan imamo Misu za sve njih i da ih se prisjetimo u svojim molitvama – kazao je fra Miro Šego ističući važnost molitve i prisjećanja na poginule i umrle branitelje Brotnja.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1180437805437179&type=1&l=abcdb58442

WordPress Video Lightbox