Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Slavljena Misa na Podadrežnju

Danas je na Podadrežnju slavljena sv. Misa u spomen na petoricu hrvatskih časnika i dočasnika iz Drugog svjetskog rata, koji su na Podadrežnju ubijeni 1946. godine. Misnim slavljem, te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je 73. obljetnica stradanja Marka Stojića, Ivana Juričića – Ćurde, Jure Dodiga, Franje Miloša i Ivana Milićevića – Milića. Misno slavlje kod spomen obilježja predvodio je fra Hrvoje Miletić, župnik župe Sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin.

Nismo se okupili ovdje samo zbog Uskrsnog ponedjeljaka i sv. Mise, nego ćemo se ovdje i pomoliti za duše naših pokojnih, osobito za duše petorice hrvatskih časnika i dočasnika iz Drugog svjetskog rata: Marka Stojića, Ivana Juričića – Ćurde, Jure Dodiga, Franje Miloša i Ivana Milićevića – Milića koji su ovdje u Podadrežnju ubijeni na Vodokršće, 6. siječnja 1946. godine. Moliti ćemo se za njihove duše. Moliti ćemo se i za duše onih koji su ih ubili. Moliti ćemo se za nas, da i mi budemo vjerni svom svetom Evanđelju, vjerni našem Uskrsu – rekao je na početku misnog slavlja fra Hrvoje Miletić.

U svojoj propovijedi fra Hrvoje se osvrnuo na čitanje iz Evanđelja, te na kraju propovijedi zaključio:

Evo ovdje, na ovoj svetoj Misi slavimo Uskrsnuće. Slavimo pojedu života nad smrću. Slavimo pobjedu istine nad laži.

Nakon misnog slavlja, polažući vijence i paleći svijeće kod spomen obilježje ubijenim hrvatskim časnicima i dočasnicima iz Drugog svjetskog rata počast su odali: predstavnici Udruge Domovinske vojske 1941. – 1945., predstavnici mjesne zajednice Donji Veliki Ograđenik, predstavnici Općine Čitluk i predstavnici OO Mladeži HDZ BiH Čitluk.

WordPress Video Lightbox