Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

ŠK Brotnjo: Odigrani tradicionalni seniorski i kadetski šahovski turniri

U organizaciji Šahovskog Kluba Brotnjo dana 09.06.2019. (nedjelja) u prostorijama Scudetto Cluba na Krstinama, povodom proslave Dana općine Čitluk, odigran je tradicionalni brzopotezni šahovski turnir za kadete i seniore. Oba turnira odigrana su po švicarskom sustavu, seniorski 8 i kadetski 5 kola, sa tempom igre od 10 minuta po igraču.

Na seniorskom turniru nastupilo je 15 igrača. Pobjednik turnira sa 7 osvojenih bodova je Alen Buntić. Drugoplasirani Ante Pehar osvojio je 6 i pol bodova, dok se na trećem mjestu sa 5 i pol bodova plasirao Anton Karačić. Prva trojica su nagrađena diplomama i novčanim nagradama.

Od 4. do 6. mjesta po 5 osvojenih bodova plasirali su se: Marinko Turudić, Mate Vasilj i Josip Elez. Dragan Burić je sedmi sa 4 boda.

Tri igrača osvojila su po 4 boda te se nalaze na diobi od 8. do 10. mjesta, a to su: Gojko Prskalo, Stjepan Blažević i Dragan Prskalo.

Željko Ostojić završio je natjecanje sa 3 i pol boda te je zauzeo 11. mjesto. Slijede Darko Ostojić, Zoran Radišić i Stanko Vasilj sa 3 boda i na začelju Ivan Pehar.

Na kadetskom turniru nastupilo je 8 natjecatelja.

Očekivani pobjednik turnira sa svih 5 pobjeda je nedavno “okrunjeni” državni prvak BiH u konkurenciji “M10” Borna Pehar. Ana Ostojić je drugoplasirana sa 4 osvojena boda. Filip Pehar i Mihaela Buntić osvojili su po 3 boda, zbog dodatnih kriterija Filipu pripada 3. mjesto dok se Mihaela morala zadovoljiti 4. pozicijom.

Luka Vasilj je peti sa 2 i pol boda. Slijede: Marija Pinjuh (1,5), Matea Šarac (1) i na začelju Mateo Čolak.

Šahovski Klub Brotnjo se iskreno zahvaljuje sponzorima turnira: “Mesnici M&M”, Boutiqueu “MIS” Čitluk i Boutiqueu “Cosmos”, priopćeno je iz ŠK Brotnjo.

WordPress Video Lightbox