Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Šibenski Ogranak Matice hrvatske gostovat će na manifestaciji „Uskrs s Maticom u Brotnju“

Ogranak Matice hrvatske u Čitluku i ogranak Matice hrvatske u Šibeniku svoju suradnju nastavit će u sklopu tradicionalne kulturne manifestacije „ Uskrs s Maticom u Brotnju“. Dva ogranka Matice hrvatske u subotu, 17. ožujka organizirat će cjelovečernji kulturni program tijekom kojeg biti predstavljeno stvaralaštvo umjetnika iz Šibenika.

Program započinje u 18 sati u Galeriji Klub Matice hrvatske u Čitluku otvorenjem izložbe umjetničkih radova članova OMH u Šibeniku na temu „Pasija“, uz prigodno obraćanje prof. Zdenke Bilušić, predsjednice OMH u Šibeniku. Uz razgledavanje izložbe posjetitelj će imati priliku poslušati i prigodni pjesnički recital u izvedbi: Edite Vlahov, Gojke Skorić Pelajić i Duške Krnić uz glazbenu pratnju na gitari prof. Filipa Ljubičića.

U 19 sati u Kongresnoj dvorani hotela Brotnjo u Čitluku biti će upriličeno predstavljanje knjige književnika, novinara i skladatelja Ive Mikuličina „Sjećaš li se šibenskog rujna“ i časopisa Ogranka Matice hrvatske u Šibeniku „Osvit“.

U cjelovečernjem programu nastupit će Ženska klapa Skradinke iz Skradina koje će u ovoj prigodi izvesti i pjesmu posvećenu Brotnju na tekst i glazbu skladatelja Ive Mikuličina.

WordPress Video Lightbox